AKTUELNO

Policija je u selu Ljukovo kod Inđije uhapsila Milana T. (73), koji je ranije već robijao zbog ubistva, a koji se sumnjiči da je iz pištolja pucao na meštanina (35) koji ga je prethodno upozorio da ne vozi bicikl sredinom kolovoza kako ne bi nastradao.

Kako je saopštio MUP, Milan T. se tereti za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno posedovanje oružja.

- Milan T. je vozio bicikl sredinom puta, krivudao i zanosio se, a za njim je na traktoru išao meštanin. Mladić mu je vikao da se pomeri ka strani puta, da ne ide sredinom jer bi neko mogao da ga udari i povredi - priča naš izvor:

- Međutim, starca je to iznerviralo, stao je i počeo da se svađa sa mladićem. Psovao ga je, a kada ga je traktorista pitao zašto to radiš, okrenuo se, izvadio pištolj koji je nosio sa sobom i zapucao ka njemu - kaže izvor i dodaje da je Milan T. posle toga pobegao u nepoznatom pravcu.

Pukom srećom, traktorista nije povređen.

- Milanu su brzo stavljene lisice na ruke, a kod njega je pronađen i pištolj iz koga je pucao sa dva metka. Inače, reč je o čoveku koji je dobro poznat policiji, on je ranije već robijao zbog ubistva - dodao je izvor i naveo da se sumnja da je bio pijan kada je nasrnuo na traktoristu.

Meštani Ljukova o uhapšenom nemaju reči hvale.

- Problematičan je i incidentan, opasan čovek. Svi se sklanjaju od njega - kažu meštani.

Nakon zadržavanja do 48 časova, Milan T. je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, a rešenjem sudije za prethodni postupak određen mu je pritvor do 30 dana.