AKTUELNO

Dušan V. (66) iz Beograda, koji je u nedelju uhapšen zbog pokušaja ubistva Milana i Verice K. u Zemunu, nedeljama se komšijama žalio da ga oni teraju da se iseli iz kuće u kojoj je živeo poslednjih 37 godina!

Svađa i vriska

Podsetimo, pucnjava u Ulici cara Dušana dogodila se oko 14 časova, a navodno je tome prethodila svađa zbog stana u kome je Dušan V. živeo. On je potegao pištolj i ispalio pet hitaca u bračni par. Milan K. uspeo je da izađe na ulicu i pozove pomoć. On i Verica K. prebačeni su u Urgentni centar, a patrola koja je došla odmah je uhapsila Dušana V.

Foto: Pink.rs

- Dušana dobro poznajemo, jer je u ovoj kući stanovao od 1984. godine. Navodno, on je imao sklopljen ugovor o doživotnom izdržavanju s Veričinom maćehom, a kada je ona nedavno preminula, nastavio je da živi u toj kući koju je čak renovirao i nadzidao - pričaju komšije:

- Međutim, u dvorištu ima nekoliko kuća, a bračni par koji se vratio nedavno iz Nemačke dobio je ponudu investitora da prodaju to u zamenu za stanove. Ponuda je bila izuzetno primamljiva, pa su verovatno želeli da je iskoriste, ali Dušan se sa time nije slagao.

Svakodnevne posete

Navodno, oni su počeli svakodnevno da ga posećuju.

- Dušan je pričao da su počeli da dolaze svakog dana i da ga ubeđuju da se iseli, ali on to nije želeo i da ne zna koliko će još izdržati taj pritisak. U nedelju su od ranog jutra pričali sa njim, čula se svađa, a kasnije i vriska - navode komšije:

- Mi njega znamo, on je uvek bio miran i ljubazan sa svima, veoma smo se iznenadili kada smo čuli da je pucao na bračni par i ranio ih. Verovatno čovek više nije mogao da izdrži pritisak i odlučio je da sve okonča - dodale su komšije.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, Verica K. pogođena je sa dva metka u nogu i stomak, a njen suprug Milan sa tri hica u grudi i stomak.

- Prvo su se čula četiri vezana pucnja, pa onda i peti. Žena je sve vreme vrištala i dozivala pomoć - ispričali su očevici. Reporteri Kurira juče su pokušali da razgovaraju sa porodicom ranjenih, ali su rođaci samo zatvorili vrata kada smo se predstavili. Na ulaznoj kapiji, osim imena i prezimena ranjene Verice K., nalazi se i prezime osumnjičenog, ali i još jedne porodice.

Legalan pištolj

Kako je u nedelju uveče saopštio MUP, Dušan V. sumnjiči se za teško ubistvo u pokušaju, a po isteku zadržavanja od 48 sati biće priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo.

- Policija je neposredno nakon izvršenja krivičnog dela uhapsila D. V. Kod osumnjičenog je pronađen pištolj CZ M57, koji je imao u legalnom posedu, a iz kojeg je, kako se sumnja, pucao - saopštio je MUP.