AKTUELNO

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više svojih učenica i odredio mu meru kućnog pritvora uz nanogicu.

Nakon informacije da će Aleksić biti prosleđen iz zatvora u kućni pritvor ekipa novinara otišla je do zgrade u kojoj živi optuženi učitelj glume.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

U jednom momentu ispred zgrade se pojavila njegova supruga Biljana Mašić koja je izašla da isprati jednu stariju ženu u crnini do automobila. Biljana je prema rečima reportera Kurira delovala tužno i neraspoloženo i nije želela ništa da komentariše.

Foto: Printscreen YouTube/StudioB, PrintscreenYouTube/Kurir TV

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Aleksić je inače bio u pritvoru od hapšenja 16. januara, a pripremno ročište pred suđenje zakazano je za 1. oktobar. Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se Aleksić kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Foto: Printscreen YouTube/StudioB, Pixabay

Učesnici postupka mogu da zatraže da sud isključi javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile Iva Ilinčić i druge koleginice.