AKTUELNO

Advokat se oglasio i otkrio u kakvom je stanju njegov klijent.

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik studija glume "Stvar srca", koji se nalazi u pritvoru zbog optužbi za silovanja i nedozvoljene polne radnje, najverovatnije će morati na operaciju.

Kako kaže njegov branilac Zoran Jakovljević, situacija sa Aleksićevim zdravljem daleko je od sjajne.

- Zapušena mu je vratna arterija više od 65 odsto, krv mu ne protiče u dovoljnoj meri do mozga i ne donosi dovoljno kiseonika. Zbog toga ima česte bolove u glavi, nesvestice i vrtoglavice - kaže Jakovljević.

- Pre 10-15 dana vodili su ga na preglede na Vojnomedicinsku akademiju i doktor je rekao da je neophodna operacija. Međutim, ja stičem utisak da zasada izbegavaju da ga operišu, jer se plaše da im ne umre na stolu tokom zahvata. Lekar na VMA mu je otvoreno rekao da to može da se desi, da tokom operacije dobije moždani udar.

Foto: Printscreen YouTube/Studio B

Jakovljević kaže da Aleksić uopšte ne priznaje da mu nije dobro i ne želi da prihvati da može da bude onemogućen da se suoči sa optužnicom i suđenjem:

On jedva čeka da se u sudnici uhvati ukoštac sa svima njima. Ne želi da priča o zdravstvenim problemima i kao da ih ignoriše. Dostavljena mu je optužnica i treba da pripremimo odbranu. Tražio sam od sudskog veća da mu se u pritvor dostave dokazni predlozi i sad čekamo.

Aleksiću je početak suđenja zakazan za 1. oktobar u Višem sudu u Beogradu. Tada će biti održano pripremno ročište, koje je po pravilima zatvoreno za javnost. Na njemu tužilaštvo i odbrana treba da predlože dokaze i svedoke koje će izvesti tokom suđenja i da se optuženi reditelj izjasni o krivici.

Njega su dve devojke polaznice studija glume optužile za silovanje 2012, 2013. i 2018. godine, a još pet devojaka za nedozvoljene polne radnje, koje su se dešavale kada su, kako su navele, pohađale časove. Sa tim optužbama u javnost su izašle glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Foto: Printscreen YouTube/Dani Danila Lazovića, Printscreen YouTube/StudioB

PRITVOR PRODUŽEN ZA JOŠ 60 DANA

Aleksiću je Viši sud ponovo produžio pritvor za 60 dana zbog uznemirenja javnosti i da ne bi ponovio delo.

- Apelacioni sud je prethodno drugi put vratio rešenje Višeg suda na ponovno odlučivanje o pritvoru. Na šest stranica smo detaljno obrazložili kako je Aleksiću narušena pretpostavka nevinosti. Međutim, Viši sud je to, čini mi se, zanemario i pre nekoliko dana ponovo mu je produžio pritvor. Takvim svojim postupanjem narušavaju načelo pravne sigurnosti. A očigledno i dalje ignorišu njegovo loše zdravstveno stanje.

#Miroslav Mika Aleksić