AKTUELNO

Podnošenje ovog zahteva zavisi od dokaza koji postoje u slučaju.

Beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović, angažovani branilac jednog od šestorice mladića uhapšenih na Zakintosu pod sumnjom za učešće u ubistvu jednog Amerikanca, rekla je danas za beogradske medije da planira da pokuša da se njihov slučaj prebaci u nadležnost pravosudnih organa Srbije.

Prema njenim rečima, podnošenje ovog zahteva zavisi od dokaza koji postoje u slučaju.

Foto: Printscreen Youtube

- Nakon što izvršim uvid u sve dokaze i razmotrim pravne mogućnosti odlučiću da li ću tražiti od Grčke da ustupi nadležnost za postupanje srpskom pravosuđu - precizirala je Dobričanin Nikodinović koju su za ovaj slučaj angažovala porodica jednog od mladića.

Pročitajte još: UBISTVO NA ZAKINTOSU: Dačiću Grci obećali pomoć oko tragedije

Oni bi sutra trebalo da budu izvedeni pred istražnog sudiju na Zakintosu koji će im uzeti izjave i odlučiti o pritvoru.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da mladići koji su privedeni u Grčkoj zbog ubistva americkog državljanina nisu od ranije poznati policiji.

Foto: Printscreen Youtube

Ministar je objasnio da je u ovom momentu teško davati zaključke o tome šta se tačno desilo, te da ne može da daje tačnu kvalifikaciju krivičnog dela koje se dogodilo u Grčkoj, sve dok, kako je kazao, ne budu bili poznati svi detalji istrage.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO! Ispovest oca momka koji je među uhapšenim Srbima na ZAKINTOSU: Istina je DRUGAČIJA

Grčki mediji su juče preneli da su osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos osumnjičena za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem.

Od njih osam sedmorica su Srbi, a jedan mladić je Grk, koji je radio kao barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afro-Amerikanac u tuči.

#Advokat

#Grčka

#Ubistvo

#Zakintos

'