AKTUELNO

Ministarstvo pravde Crne Gore nije primilo zahtev za raspisivanje crvene Interpol poternice za Jovanom Vukotićem, navodnim vođom "škaljarskog klana", zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je planirala likvidacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru u Kotoru.

Prema navodima Pobjede, pre dva dana je očigledno došlo do nesporazuma, jer je prva infomacija bila da je "Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici i Rešenja Osnovnog suda u Kotoru, izdalo saglasnosti za raspisivanje međunarodne poternice za Jovanom Vukotićem iz Kotora".

- Izvinjavano se, jer je došlo do nesporazuma, pa iz tog razloga preciziramo odgovor: U skladu sa članom 511 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava je na osnovu Rešenja Osnovnog suda u Kotoru 2016. godine i naredbe Višeg suda u Podgorici 2019. godine izdalo saglasnosti za raspisivanje međunarodne poternice za Jovanom Vukotićem iz Kotora. U periodu nakon toga, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava nije zaprimilo zahtev za davanje saglasnosti za raspisivanje međunarodne poternice za imenovanim u smislu člana 511 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku - saopštila je Pobjeda odgovor iz Ministarstva pravde.

Podsetimo, crnogorska policija je pre desetak dana pretresala objekte u vlasništvu Vukotića u Podgorici, Kotoru i na Cetinju, ali nije ništa pronašla, kao ni njega. Inače, Belivuk i Miljković, pre hapšenja u Beogradu 4. februara boravili su u Kotoru, kod Radoja Zvicera, navodnog vođe "kavačkog klana". Na dan polaska na aerodromu u Tivtu policija je uhapsila kriminalnu grupu koja se sumnjiči da je planirala likvidaciju Belivuka i Miljkovića.

- Istražitelji su tada imali saznanja da je Vukotić navodno bio u kontaktu sa članovima kriminalne grupe koja je planirala likvidaciju srpskih državljana. Zbog planiranja ubistva Belivuka i Miljkovića, Specijalno državno tužilaštvo početkom jula podiglo je optužnicu protiv Janka Vukadinovića i još četri osobe - preneli su ranije crnogorski mediji.

Autor: