AKTUELNO

Nikšićaninu Ivanu Kontiću (30), optuženom za pokušaj ubistva Beograđanina Miljana Mandića (28), ponovo je produžen pritvor, koji može da traje do 2. oktobra.

Početak glavnog pretresa, međutim, još nije zakazan, jer, kako "Novosti" saznaju u Višem sudu u Novom Sadu, još nije postala pravosnažna odluka o potvrđivanju optužnice.

Protiv Kontića se u novosadskom Višem tužilaštvu vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta 2020. u Jevrejskoj ulici pretukao Mandića. Incident na ulici su zabeležile kamere video-nadzora, a snimak se kasnije pojavio na društvenim mrežama.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, Kontić je, kako saznajemo, negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je tvrdio da je snimak nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja.

Kontić je tada još istakao da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Foto: Foto /Uprava policije Crne Gore

Po međunarodnoj poternici, koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra prošle godine u Podgorici u iznajmljenom stanu. On je dva meseca kasnije izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega, da poseti roditelje.

Mandić je u istrazi, prema nezvaničnim informacijama, ispričao da ga je te večeri na ulici tukao Kontić, a o povodu za tuču nije izneo ništa konkretno. Rekao je da Kontića poznaje kao prijatelja svog brata.

#Ivan Kontić

#Suđenje