AKTUELNO

Marija A. (19) koje je povređena u udesu u nedelju uveče u Zemun Polju, juče je izašla iz bolnice. U toj saobraćajnoj nesreći je stradala njena sestra Slađana, a ona je to saznala tek kad je stigla kući.

Nesrećnu devojku je sačekala užasna vest da više nema sestru i da je ostala sama sa roditeljima. Marija je jedva smogla snage da ispriča kako je saznala za Slađaninu pogibiju.

"Kad sam stigla kući moja majka Milica i otac Zoran su seli pored mene i saopštili mi šta se desilo te strašne noći. Rekli su mi da je Slađa poginula u udesu, a da su svi ostali sa kojima sam bila u kolima malo povređeni, osim male kumice Ljilje za kojom me duša boli. Ona je u šok sobi", priča kroz jecaje Marija.

Video: Instagram.com/moj_beo_grad

Devojci su roditelji prepričali kako je automobilom "pežo" upravljao njihov maloletni prijatelj Ivan J. kojeg su zvali "kume" jer su planirali da on i njegova porodica krste Mariju i Slađanu. Ispričali su joj i da je bio pijan, kao i da je udario u betonski stub, drvo i banderu i da su se prevrtali, a da je ustvari trebalo da odu na žurku kod Ivanove porodice.

Marija ističe da se ne seća detalja tragedije. Ipak, jedino sebe krivi za smrt sestre.

"Mnogo mi je loše jer sam ja bila jedina punoletna od svih šestoro u kolima. Krivim sebe što viće nemam sestru. Ne mogu sebi da oprostim što sam bila glupa i brzopleta i sela sa maloletnim Ivanom u auto da nas vozi. Nemam snage da mislim o onome što je prethodilo udesu i da bilo koga okrivljujem osim sebe. Povređena su mi leđa i imala sam potres mozga, pa se ne sećam ničega šta se dešavalo", kazala je Marija.

Inače, do udesa je došlo kada je tinejdžer Ivan J. u alkoholisanom stanju seo za volan kola svog zeta i pri neprilagođenoj brzini udario u strujni stub, koji je prepolovio, a očevici kažu da se automobil prevrtao više puta, dok se prolamao jezivi vrisak dece iz kola. U udesu je strahovite povrede dibila sestra vozača Ljiljana (8), a lakpe su povređeni njegova maloletna suprugam sestra i brat, kao i Marija. Nažalost, poginula je Slađana A.