AKTUELNO

Nasilnik je koristio situaciju kada devojčicini roditelji nisu bili kod kuće.

Policija je uhapsila 42-godišnjeg muškarca iz okoline Banjaluke zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoju 11-godišnju rođaku. Reč je o stricu nesrećne devojčice koji je nakon hapšenja priznao zlostavljanje i određen mu je jednomesečni pritvor.

Na teret mu se stavlja krivično delo polnog nasilja nad detetom, za koje je Krivičnim zakonom RS zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Pročitajte još: STRADALI SU NEDUŽNI! Pucao je na sve REDOM! Evo koliku je kaznu dobio KRVNIK iz Žitišta

Kako saznaju beogradski mediji, ceo slučaj otkriven je zahvaljujući školi koju je devojčica pohađala.

- Devojčica se poverila jednoj od nastavnica da je stric zlostavlja i ona je odmah o tome obavestila sve nadležne službe. Pokrenuta je istraga i uz pomoć socijalnih radnika, psihologa i drugih stručnih lica žrtva je otkrila da je stric zlostavljao. Utvrđeno je da nije bilo obljube, već da je osumnjičeni devojčicu ljubio i dodirivao po intimnim delovima tela - kaže izvor blizak istrazi.

Nasilnik živeo u komšiluku

Dobro obavešteni izvor kaže da je devojčica zlostavljana u svojoj kući, u koju je osumnjičeni često navraćao, jer i sam živi u komšiluku. - On je iskorišćavao trenutke kad su roditelji žrtve bili odsutni i sam je dolazio u posetu devojčici koju je u tajnosti zlostavljao - pojasnio je izvor iz policije.

Istragom je rukovodilo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a nakon što je prikupljeno dovoljno dokaza o zlostavljanju devojčice stric je uhapšen.

Tokom kriminalističke obrade priznao je nedelo i protiv njega je podnesena krivična prijava. Na predlog tužilaštva Okružni sud u Banjaluci odredio mu je jednomesečni pritvor i od tada se nalazi iza rešetaka KPZ Banjaluka na Tunjicama. U cilju zaštite maloletne žrtve u policiji i tužilaštvu nisu želeli da otkrivaju identitet osumnjičenog, ni detalje slučaja.

#Banjaluka

#Hapšenje

#Silovanje

'