AKTUELNO

Nenad Stanković, otac jedanaestogodišnjeg Mihajla kojeg je juče pretukla grupa Albanaca kod Kosovske Kamenice, kaže da se dečak danas oseća fizički dobro, ali da je još uvek prestravljen od napada. Dodaje da su zabrinuti jer danas je to njegovo dete, sutra može biti bilo čije.

- Majka ga je poslala, kao i obično, do prodavnice u grad kako bi kupilo namernice. Kada je izašao iz prodavnice presrela ga grupa njegovih vršnjaka. Počeli su da ga guraju i udaraju, a kada je pao na pod počeli su da ga šutiraju. Jedan od njih ga je udarao u nos i zube - kaže potreseni Mihajlov otac.

On dodaje da je tada naišao jedan stariji čovek, koji je počeo da se dere na napadače, pa su se oni razbežali i onda je dete uspelo da ustane i tako krvavo i pretučeno se vratilo kući.

Nenad dodaje da do sada nije bilo ničega što bi moglo da nagovesti napad na njegovog sina.

- Nije dosad bilo pretnji, niti pokušaja bilo kakvog napada - kaže Stanković i dodaje da je postupak pokrenut i da policija i tužilaštvo sada rade svoj posao.

- Roditelji te dece vršili su na mene pritisak, da povučem tužbu i obustavim postupak, govorili su kako treba da se pomirimo, ali ja to ne želim. Ovaj put ću isterati do kraja sve - nagalašava Nenad.

Stanković ističe da u ovom postupku mora da istraje, jer danas je to bilo njegovo dete, a sutra može biti bilo čije. On napominje da se pretpostavlja da je reč o napadu na nacinalnoj osnovi, jer kako kaže iz čista mira su prišli i napali njegovog sina, koji nikoga nije provocirao.

Autor: