AKTUELNO

Snežana S. majka poginulog Vukašina S. (16) iz Rumenke kaže za medije da ne zna zašto je njen sin tu noć odlučio da uđe u kola i tako brže stigne kući. Što se na njihov užas, nikada nije desilo.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na mostu DTD na ulazu u Rumenku, kad je "folksvagen" u kojem su bila četvorica mladića sleteo oko jedan uveče u nedelju u kanal. Vukašinovo telo je juče oko podneva pronađeno u kanalu. Vozač Strahinja S. (19) je uhapšen zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, dok su dva maloletnika koja su još bili u kolima P.D. (15) teže i N.M. lakše povređeni i nalaze se u Dečijoj bolnici u Novom Sadu.

Majka preminulog od šoka ne može da dođe sebi. Kaže da je Vukašin trojicu momaka poznavao, ali da se nisu intezivno družili.

Foto: Instagram.com/192_RS

- Naša deca, Vukašin i njegov drug, krenuli su iz Kisača kući i čekali su autobus na stanici. Naišla su tri momka iz Rumenke, stala i pitala da ih povezu. On je odlučio da uđe u auto. Zašto, nije mi jasno. Hteo je verovatno da brže stigne kući. Izleteli su sa puta na ulazu u Rumenku sa desne strane. Kola su se prevrnula na krov, troje dece je izašlo iz auta, ali Vukašina nisu mogli da nađu – priča Snežana.

Vukašinov prijatelj sa kojim je bio u Kisaču na druženju, nije ušao u kola, ostao je na stanici i to mu je možda spasilo život. Majka kaže da će detalje tragedije znati posle obdukcije. Ne veruje da je Vukašin mogao tek tako da se udavi.

- On je imao šesnaest i po godina, 25. novembra je trebao da napuni 17. godina. Bio je krupan momak, nije mogao tako lako da se udavi. Išao je u Saobraćajnu školu, sad bi krenuo u treći razred. Nije što je moj, ali je bio jako dobro dete. Koji ga je đavo terao da uđe u ta kola, ne znam. Ti momci su iz sela, nije sad da se druže, ali se poznaju. Valjda vozač nije imao ni položeno, bili su u pripitom stanju – nastavlja majka.

Stanovnici pored kanala DTD u Rumeki kažu da su tu noć čuli neverovatan prasak, nakon čega je usledila vriska.

- Kada sam izašao iz kuće video sam grupu mladih dečaka i devojčica kako plaču i vrište. Njih nekolicina je sa više kola išla sa nekog provoda kući u Rumenku, koliko sam shvatio, a jedan auto je upao u kanal. Prvo su udarili u znak, vozač je izgubio konrolu nad kolima, auto se okrenuo i upao u kanal. Momak koji je poginuo verovatno je negde udrio glavom i izgubio svet. Sad da li je odmah ispao iz kola ne znam. Njih trojica su odmah sami izašli napolje, a on nije. Kažu za njega da je bio sportista i odličan plivač i da nema šanse da je mogao tek tako da se udavi – rekao je meštanin Rumenke.

Na licu mesta danas se vidi otkinuta tabla na kojoj piše Kanal DTD, a delovi auta razbacani su okolo. Vidljivo je mesto kuda je Polo proleteo, jer je vegetacija na tom delu uništena. Na asfaltu nisu vidljivi tragovi kočenja.

Vozaču Strahinji S. preti kazna od dve i do 12 godina zatvora.

Foto: Instagram.com/192_rs

- Osumnjičeni, koji je prethodno zadržan od strane policije do 48 časova, doveden je pred Javnog tužioca radi saslušanja zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Saslušanje je u toku, nakon čega će Javni tužilac odlučiti da li će, ukoliko se budu stekli zakonski uslovi, podneti sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu predlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog ili će mu u suprotnom ukinuti zadržavanje - kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Autor: