AKTUELNO

Tubić je pre desetak dana ponovo došao u žižu javnosti kada je pretučen u jednom lokalu, takođe u Novom Sadu, a snimak prebijanja se pojavio danas.

Žabac važi za jednog od poslednjih preživelih žestokih momaka sa novosadskog asfalta, pre devet godina upucan je u Novom Sadu, ali je preživeo i, kažu, dospeo u Ginisovu knjigu rekorda. Metak mu je prošao kroz mozak i lekari su mu davali samo 10 odsto šanse da preživi. Tubić je pre desetak dana ponovo došao u žižu javnosti kada je pretučen u jednom lokalu, takođe u Novom Sadu, a snimak prebijanja se pojavio danas.

Kako je ranije rekao nekim medijima, bilo je malo čarki, zbog pasulja koji je bio hladan i bez kolenice. Ali, snimak je pokazao da nije sve bilo tako bezazleno. Tubić najpre hoda restoranom i telefonira, a potom prilazi jednom stolu za kojim sede trojica muškaraca i prijateljski se pozdravlja sa njima. Samo nekoliko sekundi kasnije, jedan od muškaraca skače sa stolice i udara Tubića. Potom nastaje opšti haos u kom Tubić dobija nekoliko udaraca stolicom po glavi i leđima.

Tubić je u javnosti poznat kao kontroverzni biznismen, smatran je i poslednjim preživelim veteranom novosadske sive zone devedesetih. Zvali su ga Don Žuanom beogradskog asfalta, jer je bio u vezi sa mnogim lepoticama iz devedesetih. Bio je blizak sa bivšom Modelsicom Sandrom Meljničenko. Tubić je i bivši dečko pevačice Goce Božinovske, pokojne Ksenije Pajčin, a navodno je bio blizak i sa hrvatskom pevačicom Doris Dragović.

Svojevremeno su ga dovodili u vezu s pokojnim Željkom Ražnatovićem Arkanom i Miletom Jerkovićem. Često je povezivan i s pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem i njegovim bratom Duškom, ali i sa Sretenom Jocićem – Jocom Amsterdamom.

Posebno je za njega moglo biti fatalno ranjavanje u Novom Sadu:

- Metak mi je prošao kroz mozak, dve trećine glave mi je plastično. Ja sam kao Robokap. Kad su me doveli u Klinički centar u Novom Sadu, davali su mi 10 posto šansi da preživim, doktori nisu hteli da se mlate sa mnom, kad su znali da nema šanse da preživim. U toku operacije sam od prljavštine od metka i baruta, dobio meningitis. Bio sam na aparatima, otpisan, čekao sam red za Novo groblje. Kad sam se probudio hteo sam da se ubijem i razmišljao sam kako da to uradim, nisam hteo da živim kao invalid - prisetio se ranije Tubić.

Tubić je pre četiri godine uhapšen zbog nanošenja teških povreda sa smrtnim ishodom, usled kojih je preminuo građevinski inspektor Spasoje Milićević iz Novog Sada. I 2018. godine dospeo je u medije jer je pretučen ispred hotela "Park", gde je zadobio lakše povrede.

Njegova je i rečenica: "Obično kad mene nema ja sam u Hitnoj pomoći, zatvoru ili u policiji".

Legija previše voleo novac

Tubić je ranije pričao i o poznastvu sa Legijom za kog je rekao da je previše voleo pare i da je zato postao kriminalac. Dušan Spasojević je na Legiju imao veliki uticaj. Legija je bio vojnik koji je navikao da prima naređenja, navodi Tubić. "To je Spasojević uvideo i uzeo ga pod svoje, malo ga navukao i na drogu i predložio Legiji da rade otmice. I kad je Legija video kako se brzo zarade pare na otmicama"...

- Kad su posle otmice delili novac Legija je uzimao pola, a drugu polovinu su delili svi ostali. I njemu se to osladilo. A Čume je njima rekao - Alo bre, jeste li vi ludi. Što da pravimo od gotovog veresiju? Pa kilometar auto-puta je milion maraka. Ali oni su hteli brzu lovu. Posebno Legija. Legija je pod uticaj Spasojevića pao zbog ogromnog novca. Tu su bile velike pare. Kad je Legija prešao na stranu kriminala mafija je imala svoju državu. Ja sam bio u kancelariji kod Mihalja Kertesa kad je smenjen Jovica Stanišić. Tada je Mira Marković postavila Radeta Markovića - naveo je Tubić.

- Jovica Stanišić je hteo da bude Unprofor na Kosovu, ali je to mnogima smetalo iz Slobinog miljea. Stanišić je bio za dogovor sa Amerikancima da bi se izbegli sukobi. Ali Marko se žalio mami da ne može da švercuje cigarama, Mira je smenila Jovicu... Da je Stanišić ostao Legija ne bi prešao na stranu mafije, ne bi smenili Slobu - govorio je Tubić.

Autor: