AKTUELNO

Bolesni detalji zločina klana Velja Belivuka i Marka Miljkovića.

Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihovog monstrouznog klana, dva meseca su držali u zatočeništvu Mila Radulovića, zvanog Kapetan, istaknutog pripadnika škaljarskog klana, a potom su ga, kako se sumnja, likvidirali u kući strave u Ritopeku, prenosi crnogorska Pobjeda.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi protiv Belivuka i Miljkovića, koju je crnogorska policija podnela tamošnjem Državnom tužilaštvu, sumnja se da su njih dvojica, zajedno sa Nebojšom Jankovićem, zvanim Hel i Radojem Živkovićem, 14. oktobra 2020. u kući kod Spuža ubili "škaljarce" Damira Hodžića i Adisa Spahića, dok su Mila Radulovića oteli i prebacili na nepoznatu lokaciju. Iako sudbina Radulovića nije do kraja rasvetljena u krivičnoj prijavi, postoje operativna saznanja da je on prebačen u Srbiju, gde je potom likvidiran.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Prikupljaju se dokazi

- Radi se na prikupljanju dokaza i identifikaciji ostalih članova kriminalne grupe, koji su oteli Mila Radulovića Kapetana, držali ga zatvorenog dva meseca, mučili ga i preko njega dolazili do žrtava. Radulovića su ilegalno prebacili u Srbiju, preko Pljevalja. Kapetan je likvidiran u kući smrti u Ritopeku, pošto je prethodno navukao nekoliko žrtava. Izvesno je da je njegov kriptovani telefon poslužio kao glavno oruđe u mnogim likvidacijama, jer su preko njega mamili žrtve - piše Pobjeda, pozivajući se na dobroobaveštene izvore iz istrage.

Kako su mediji ranije pisali, preko otetog Kapetana, Belivuk, Miljković i ekipa u "klanicu" u Ritopeku namamili su Lazara Vukićevića, a sumnja se da je Kapetan bio mamac i za još neke žrtve, čijih imena nema u optužnici, ali istražitelji rade na prikupljanju dokaza, pa se veruje da će istraga biti proširena.

Foto: TV Pink Printscreen

- Miljković se navodno zbližio s Kapetanom, koji je, videvši kako kolju, kasape i melju žrtve, navodno tražio za sebe metak. Bio je svestan da će i njega ubiti i istranžirati kada im više ne bude bio potreban. Veruje se da je njegov kraj bio užasan - podseća sagovornik.

Miljković: I Kapetana ćemo da oderemo

Nakon što su počinili dvostruko ubistvo u Spužu i zarobili Mila Radulovića, Belivuk i Miljković su svojim saradnicima, preko kriptovanog telefona, poslali poruku: - Brate, Zemo i Hel i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše. Svako je hvatao svog, meni je zapao Kasap (Hodžić), Kratos (Miljković) je hvatao Zeta (Spahić), Hel je hvatao M. (Kapetan). Potom je Marko Miljković ostalim članovima klana, u 22. 17 sati, poslao poruku: " I Kapetana ćemo da oderemo za koji dan".

Sedam ubistava

Podsetimo, u optužnici koju je beogradsko Specijalno tužilaštvo početkom avgusta podiglo protiv Belivuka, Miljkovića i još 29 pripadnika njihovog klana, navodi se da su oni u kući u Ritopeku ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju. Belivuku i Miljkoviću se zvanično na teret stavljaju i dva ubistva u Crnoj Gori, Damira Hodžića i Adisa Spahića. - Ne isključuje se ni mogućnost da je broj onih koji su stradali u kući u Ritopeku, ali i na drugim lokacijama, veći - kaže izvor upoznat sa slučajem.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja