AKTUELNO

U velikoj akciji policije u Austriji uhapšeno je 18 državljana naše zemlje.

Policija u Beču je u četiri akcije uhapsila 21 pripadnika narko-bande sa Balkana, među kojima je čak 18 Srba. Kod njih je pronađeno oko 29 kilograma kokaina, skoro deset kilograma heroina, dva kilograma marihuane i oko 36,5 kilograma sredstava za proizvodnju narkotika. Takođe, uhapšeni su posedovali i više pištolja, falsifikovana dokumenta i oko 360.000 evra u gotovini.

Kako navode tamnošnji mediji, ova grupa je prodajom narkotika u Beču zaradila od više miliona evra.

- Tokom hapšenja je jedan od osumnjičenih vozilom naleteo na policijski auto i tako pokušao da pobegne. Međutim, ubrzo je savladan i priveden. Drugi je uhapšen dok je navodno išao na trening, a u njegovoj torbi za teretanu pronađeno je pet kilograma čistog kokaina - pišu mediji.

Daniel First, portparol bečke policije, potvrdio je da su tokom akcije koja je trajala nekoliko dana, zaplenjeni droga, oružje i novac čija je ukupna vrednost procenjena na oko četiri miliona evra.

- Istrage su bile otežane, jer su samo dvojica uhapšenih imali ispravnu prijavu boravka u Austriji. Čak 18 muškaraca dolazi iz Srbije, po jedan osumnjičeni iz Hrvatske, Crne Gore i Albanije. Mafijaške veze odlično funkcionišu u ovoj balkanskoj bandi - rekao je i dodao da je čistoća zaplenjene droge ocenjena kao izuzezna, što joj je dodatno povećalo vrednost.

#Hapšenje