AKTUELNO

Prema optužnici pisanoj na 322 strane, Radojević je nestao 10. novembra 2020. godine.

Srpska policija u saradnji s više bezbednosnih službi iz zemlje, ali i okruženja, zajedno s međunarodnim istražiteljima, uspela je navodno da presretne poruke koje su sada deo optužnice protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe, a u kojima žrtve ovog klana takoreći predosećaju i mole za pomoć pre nego što bivaju brutalno ubijeni.

Navijač Crvene zvezde Zdravko Radojević iz Koteža je u presretnutoj komunikaciji do koje su došli mediji u Crnoj Gori očigledno molio jednog Crnogorca sa šifrovanim imenom Barakuda da mu pomogne da se otarasi Belivuka i njegove ekipe. I dok ga Crnogorac koji se u tom momentu, prema prepisci, bori s koronavirusom, odgovara od surovog plana, podsećajući ga da ima decu, Radojević kaže da je rešen da po cenu svega "pobije g*vna koja su mu opet išarala bratovljev mural".

- Brate, pobiću ih javno sve. Opet su mi išarali mural brata. Je l' možeš da mi pomogneš da pobijem g*vna? To je ona svinja debela, ubiću je javno. Mrze me, pa me mrze. Očima ne mogu da me vide. Deci ću im oči vaditi za ovo. Hoću da se sklonim i da tamanim pacove - u očaju je pisao Zdravko.

Barakuda mu je odgovorio da ga razume i pozvao da dođe kad god hoće, nagovestivši mu da pazi kome šta priča jer njegovi neprijatelji imaju doušnike, odnosno špijune. Ti špijuni su i prodali Radojevića Belivukovom klanu, čiji pripadnici su bacili oko na Radojevićev plac s automobilima. Markiran je bio i kao čovek na vezi sa "škaljarskim klanom".

Prema optužnici pisanoj na 322 strane, Radojević je nestao 10. novembra 2020, a nekoliko narednih dana, dok supruga nije prijavila policiji nestanak, na vezi je bila s njegovim bliskim prijateljem Nemanjom Lakićevićem. On je igrao ulogu zabrinutog prijatelja, a zapravo je omogućio da Radojević bude otet i potom svirepo ubijen.

U optužnici stoji da su u Radojevićevom ubistvu učestvovali njegovi kumovi braća Budimir, Belivuk, Miljković, Lakićević, Vlada D, Bojan Hrvatin, Nebojša J, Nemanja Đ, Dejan T. i Srdan Lalić. Prema navodima optužnice, Radojević je ubijen iz koristoljublja. Marko Miljković zvani Mesar ili Zver slao je poruke Radojeviću u kojima se predstavljao kao prodavac oružja i tako namamio žrtvu.

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin je pred tužiocem ispričao da su Radojevića vezali, ispitivali i tražili da otključa svoj kriptovani telefon da bi videli s kim je sve u kontaktu. Kada je Hrvatin došao u kuću, zatekao ga je uplašenog.

- Veljko Belivuk je rekao ovako: "Ajmo, braćo, ko će da ga reši?" Miloš je odmah odgovorio: "Ja neću, kum mi je" - objasnio je Hrvatin i dodao:

- Preciznim jakim udarcem sekirom Belivuk je ubio Zdravka. Njegovo telo su isekli i samleli u mašini, a potom bacili u Dunav.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja