AKTUELNO

Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je da će se žaliti na rešenje kojim je ukinut pritvor dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine i određen kućni pritvor uz elektronski nadžor.

Milan Radonjić i Ratko Romić, nekadašnji pripadnici beogradskog DB-a optuženi za ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" - Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine, pušteni su  u kućni pritvor.

Kako prenose beogradski mediji, od sada će prema oceni sudskog veća, zbog dužine trajanja pritvora optuženi presudu čekati u kućnom pritvoru.

Na današnjem ričištu, sudsko veće je odlučilo da se dvojici optuženih ukine mera zatvorskog pritvora i da se puste u kućni, sa obaveznom elektronskom nanogicom.

Pročitajte još: Da li će Srbija uvesti ALKO-BRAVE? (VIDEO)

Advokat oštećenih Slobodan Ružić kaže da je objektivno pritvor dugo trajao i da nije iznenađen odlukom, ali da pritvor ne određuje šta će se dalje dešavati kad je u pitanju odluka suda.

Advokat optuženih Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da pritvor dugo traje, da njegovo ukidanje nije oslobađajuća presuda i da, iako sud mora da bude restriktivan, mora da poštuje pravila Evropskog suda.

Tužilaštvo najavilo žalbu

Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je da će se žaliti na rešenje kojim je ukinut pritvor dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine i određen kućni pritvor uz elektronski nadžor. Tužilaštvo će uložiti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u zakonskom roku. Apelacioni sud to rešenje može da potvrdi ili da ga preinači i opet odredi pritvor. Pritvor je danas, posle tri i po godine, ukinut Milanu Radonjiću i Radu Romiću, nekadašnjim pripadnicima DB-a optuženim za teško ubistvo. Za to delo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Optuženi sada odlaze u Centralni zatvor, odakle će maricom biti prevezeni svojim kućama, njima će biti stavljene nanogice i nemaju pravo napuštanja kuća.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su još Radomir Marković, koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne od 40 godine, i Miroslav Kurak, koji je u bekstvu i za kojim je izdata poternica Interpola.

#Kuća

#Pritvor

#Slavko Ćuruvija

'