AKTUELNO

Policijska uprava u Kruševcu saopštila je da su pripadnici Policjske stanice u Varvarinu uhapsili osmadesetjednogodišnji M.M. iz okolnog sela koji je osumnjičen da je obljubio devojčicu (9) iz Kruševca. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i predaje Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Kako se nezvanično saznaje reč o osmadesetjendogodišnjem Milutinu M. iz sela Maskare kod Varvarina. Vest u selu da je njihov žitelj uhapšen zbog obljube deteta uznemirila je meštane i izazvala različite komentare.

- Milutin je nekako na svoju ruku. To je ugledna familija u našem selu. Brojni su i preostali potomci su nasledili dosta kuća i imanja. Imućni su,dobri domačini. Milutin pak nije mnogo omiljen među njima, razlikuje se. Radio je godinama na železnici u Stalaću, ali jepočeo da pije pa je premešten na niže radno mesto.

Znamo u selu da voli da popije, ranije ljutu a sad prešao na pivo. Znamo da je voleo žene, ali se sve završavalo na dobacivanju i pričama, ali da nasrne na decu, dosad nismo čuli, priča meštanin. I majka oštećene devojčice R.M. je odbila kontak s novinarima.

Supruga osumnjičenog kategorična: Nije kriv

Milutinova supruga Z.M. je ljuta i ne želi da priča o slučaju.

- Nemam vama šta da kažem.Što sam imala rekla sam gde treba-polciiji. Nije kriv i gotovo,rekla je osorno Z.M.

- Pričala sam s njom juče, danas je otišla u Kruševac. Kaže pojavilo se u novinama da je Milutin uhapšen ali ona ne želi ništa da kaže. Dete joj je ispričalo kako je Milutin ,,milovao,, zavlačio joj ruku ispod suknjice i to je prijavila.

- Ona ustvari i nije meštanka. Suprug joj je vozač u inostranstvu i lane su kupili ovde kuću gde povremeno dolaze, inače žive u Kruševcu. Imaju dve devojčice i dečaka. Majka dolazi ovde kao sezonski radnik. Bere voće, ali najčešće je znaju kao kalemara ruža i zbog toga pozivaju. Čulo se da je devojčice ostavila kod Milutinove porodice na čuvanje dok je po selu kalemila ruže i tada se to dogodilo,objašnajva meštanka.

Šta je istina utvrdiće istraga ali je ćinjenica da je u selu ruža, poznatom po ovom cvetću nadaleko pored lepog mirisa počeo da se širi i neprijatan zadah kriminala. Sličnih slučajeva u ovom selu dosada nije bilo, a šta se tačno desilo rasvetliće istraga.

Autor: