AKTUELNO

Na meti šestočlane grupe bio i Petar Lazović, službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, koji je navodno pružao zaštitu Zviceru, Belivuku i Miljkoviću.

Crnogorska policija uhapsila je juče šest pripadnika barske grupe, koja je navodno funkcionisala kao ogranak škaljarskog klana, zbog sumnje da su planirali likvidacije visokih policijskih funkcionera i specijalnog državnog tužioca, prenosi dnevni list Dan. Kako navode, osim Milivoja Katnića, trebalo je da mete budu i zamenik tužioca Saša Čađenović, te pomoćnik direktora policije Zoran Lazović i njegov sin Petar Lazović, službenik Agencije za nacionalnu bezbednost.

Uhapšen Korać

Podsetimo, spekulisalo se da je Petar Lazović, u vreme dok su pre hapšenja boravili tamo kao gosti vođe kavačkog klana, Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću obezbedio policijsku zaštitu u Crnoj Gori. Crnogorski istražitelji, kako su pre nekoliko dana preneli mediji, proveravaju i informacije da je Petar Lazović redovno održavao kontakte s vođom "kavčana" Radojem Zvicerom i "čuvao mu leđa". Njegovo ime pominjalo se i navodno jer je u januaru skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu Goru.

Foto: Facebook.com/Антон Геращенко

- Na spisku osumnjičenih za planiranje likvidacija tužioca, sudije i policijskih funkcionera je Stefan Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, i sa Emilom Tuzovićem je u pritvoru u Ukrajini zbog pokušaja likvidacije Zvicera, kao i Zoran Perović, Aleksandar Rončević i Stefan Mićić iz Podgorice, Milan Brajović iz Danilovgrada i Nino Korać iz Berana. Kotoranin Dušan Dudić i Dušan Boljević iz Podgorice su u bekstvu - prenela je Pobjeda. Crnogorski mediji nisu objavili da li je uhapšeni Korać u srodstvu s Filipom Koraćem, koji je takođe rodom iz Berana i blizak je navodno "škaljarcima".

Pratili sudiju

Oni su, kako se sumnja, osim planiranja likvidacije funkcionera policije i tužilaštva, mesecima pratili i kretanje sudije specijalnog odeljenja Biljane Uskoković zbog predmeta u kojem je upravo Stefan Đukić prvooptuženi za ubistvo Klisića. - Policija je izvršila pretres na 11 lokacija u potrazi za bezbednosno interesantnim osobama - rekao je izvor blizak istrazi.

#Škaljarski klan