AKTUELNO

Ovo je prvostepena presuda tako da i tužilaštvo i Šarić imaju pravo da ulože žalbe.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je danas Darka Šarića na tri meseca zatvora jer je bosanske i hrvatske organe podstrekivao da mu izdaju lično dokumenta na tuđe ime, odnosno Tomislav Savanović.

Reč je o trećoj tački optužžnice kojom ga je tužilaštvo teretilo, dok je po druge dve tačke optužba odbijena zbog zastarelosti.

Ovo je prvostepena presuda tako da i tužilaštvo i Šarić imaju pravo da ulože žalbe.

Suđenje Šariću održžano je u Centralnom zatvoru, gde inače boravi u pritvoru od hapšenja 2014. kada se nakon višegodišnjeg bekstva predao organima Srbije. Treće osnovno tužžilaštvo u Beogradu optužžnim predlogom Šarića je teretilo za tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržžaja.

Pročitajte još: Drecun: Poslednji pokušaj da se procesuiraju zločini OVK

Tužilaštvo je tražilo osam meseci zatvora.

Narko bos se teretio da je dve godine pre pokretanja akcije “Balkanski ratnik” i obračuna držžave sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložžio falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o držžavljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasošš.

Potom je, kako se sumnja, nadležžnim služžbama u Zagrebu priložžio falsifikovani izvod iz zemljiššnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališšta uneta zagrebačka adresa iz lažžnog pasoša.

Na osnovu lažžne dokumentacije Šariću je iste godine izdata i hrvatska lična karta na ime Tomislav Savatović. Šariću se u Specijalnom sudu sudi i zbog optužbi za šverc kokaina i pranje para.

#Darko Šarić

#Zatvor

'