AKTUELNO

Jedan od ukupno 31 člana kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića se razlikuje na optužnici.

A.Š. se prema saznanjima Blica jedini tereti za silovanje i to muške osobe.

Sumnjiči se da je zlostavljao navijača Partizana, momka koji je neprestano na tribinama i koji ne propušta nijednu utakmicu crno-belih, ali koji ne pripada nijednoj navijačkoj grupi.

Žrtvi je inače dodeljen policijski nadzor.

Mladić je prema nezvaničnim saznanjima zlostavljan štapom za bilijar, a A.Š. mu je navodno gurao i bilijarske kugle u analni otvor. Zlostavljanje su posmatrali Belivukovi i Miljkovićevi vojnici sa tribina koji su imali dozvolu da ulaze u taj deo stadiona gde se nalazi i restoran. Posebni deo u kome su gospodarili svirepi članovi grupe bio je otvoren samo za odabrane.

Nakon hapšenja Belivuka i Miljkovića početkom februara, podseća Espreso, kad je pronađen štek na stadionu u zapisniku o saslušanju osumnjičenog A.Š. navodi se da je izjavio da je "pripadnik navijačke grupe Grobari Jug" i da je "radio i spavao u sobi FK Partizan" koja se nalazi desno od ulaza u restoran. Izjavio je i da mu je radno vreme bilo od 8 do 20 sati i da je radio za dnevnicu od 1.500 dinara.

Njegov pretpostavljeni (lice koje mu je izdavalo instrukcije) za rad u restoranu bio je menadžer Milovan Tadić zvani Miksa. Kad su na stadionu bile utakmice viđao je Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali od njih nikoga nije lično poznavao niti je bio u kontaktu s njima.

Opojnu drogu kokain i skank donosilo mu je NN muško lice (sa kačketom na glavi i zaštitnom maskom preko usta) koga je prethodno uvek najavljivao Milovan Tadić zvani Miksa, preneli su tada mediji.

Nepoznato muško lice donosilo je drogu u restoran pre početka radnog vremena i to uglavnom u pakovanjima od 100 grama, koje je kasnije A.Š. prepakivao u manje paketiće od 0,7 grama (merio ih vagicom koju je kupio u prodavnici na Terazijama), a za usluge prepakivanja opojne droge od NN lica uvek je dobijao 100 evra. Prepakovanu drogu je krio u skladištu pića koje se nalazi iza šanka, a kojem je imao samo pristup Tadić.

Osumnjičeni A.Š. inače, u krivičnoj evidenciji već ima presudu za "teško razbojništvo". U aprilu 2019. godine obio je kiosk Državne lutrije Srbije u Surdulici i odneo 400 dinara. Osuđen je na godinu dana zatvora odnosno tri uslovno.

Autor:

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja