AKTUELNO

Mladen Marković (23) iz Vete teško je povređen juče u nesvakidašnjoj nesreći u ovom belopalanačkom selu kada ga je metalni obruč sa kamionske gume koju je pumpao, razbio lobanju. Mladić je hitno transportovan u niški Univerzitetski Klinički centar gde je odmah operisan i sada je u stabilnom stanju.

Njegov stric Saša kaže da je do Mladen sa komšijom pumpao gumu priručnim kompresorom koji je pokretao traktor.

- Obruč sa gume ga je pogodio na glavu i oborio na zemlju. Bio je svestan, ja sam ga podigao, zvali smo Hitnu pomoć i prebačen je u Niš. Nadamo se najboljem – rekao je Saša.

Bojan Marković, Mladenov drugi stric objašnjava da su se svi uplašili za njegov život jer im je odmah bilo jasno da je pretrpeo stravičnu povredu.

Znam ja kako je to jer je i meni pre godinu dana drvo "iscepalo" glavu. Odmah smo otišli u nišku bolnicu, kazali su mi da je operisan i da je sreća što mu mozak nije povređen – kaže Marković.

Dodaje, da je guma sa kamiona "džems“ koji meštani koriste za izvlačenje drva sa Suve Planine.

Trebalo je danas sa ocem da krene u šumu, sezona je "branja" drva. Primetili su da je guma ispustila, pa su hteli da je napumpaju, a eto, završio je u bolnici – nastavlja Bojan.

U niškom UKC nam je rečeno da je mladić zadobio tešku telesnu povredu u vidu preloma lobanje zbog čega je hirurški zbrinut te da je nakon intervencije stabilnih parametara.