AKTUELNO

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i preostalih 29 članova kriminalne organizacije.

Kako saznaju i prenose mediji, kada je Velja Nevolja shvatio da su velike šanse da će do kraja života ostariti u zatvoru, u agoniji je napadao cimere u ćeliji, zbog čega su morali čak da reaguju i stražari.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, kako su mediji ranije danas preneli, za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića predložena je doživotna robija. Večeras je osvanuo i spisak svih okrivljenih, a oni su:

Veljko Belivuk (35), Marko Miljković (30), Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32), Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakićević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39), Vuk Vučinić (29), Marko Andrić, Bojan Hrvatin i Aleksandar Š. Svi su u pritvoru osim Vučinića, koji se brani sa slobode.

Pored njih, na optužnici su i kasnije uhapšeni Vojislav Đorđević (19), Slobodan Mitić (40), Aleksa Dunjić (24), Miloš Selak Lukić (21), Aleksa Stošić (22), Filip Ivanovski i Mijat S. (22). Oni se sumnjiče za otmicu i silovanje, koje su počinili po Belivukovom nalogu. Reč je o neposlušnom "vojniku" - I. S., koji je sada pod zaštitom policije i ima status oštećenog.