AKTUELNO

Makedonski pevač, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Lipovac na ulazu u Novu Gradišku, na istom putu gde se dogodila i saobraćajna nezgoda koja je bila jutros.

Deo autoputa na kome je poginuo i makedonski pevač Toše Proeski je najopasniji što potvrđuje i struka.

Foto: TV Pink Printscreen

Tu se dešavaju neobjašnjive saobraćajne nesreće, a zvanična policijska statisktika broji više od 2000 nesreća koje su se ovde desile u poslednjih 10 godina.

Pojedini tvrde da je baš taj put čak i uklet. 

Foto: TV Pink Printscreen

Tu se, naime dešavaju neshvatljive nesreće koje se samo nižu. 

Svedočenja preživelih usled saobraćajnih nesreća baš na ovoj deonici puta teraju jezu u kosti. 

Na istom putu se desila i nesreća koja je bila danas. 

Foto: Tanjug AP/LUKA SAFUNDZIC, SBONLINE

Autobus na autoputu A3 kod Slavonskog Broda jutros je sleteo sa puta i tom prilikom je poginulo najmanje deset osoba dok je više od 30 povređeno, saopštila je brodsko-posavska policija.

Policija obavlja uviđaj kako bi utvrdila kako je došlo do nesreće, prenosi Jutarnji list.

- PU Brodsko posavska je u 6.22 dobila dojavu da je autobus sleteo s akolovoza. Dolaskom na lice mesta utvrđeno je da se radi o autobusu koji je vozio redovnu liniju Frankfurt - Priština. Uviđej je u toku. Više osoba je poginulo, a 30-ak je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve dalje informacije biće dostupne nakon završenog uviđaja, rekao je načelnik saobraćajne policije Slavonski Brod Franjo Galić.

- Osim policije, na mestu nesreće su i vatrogasci, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo koliko teško su te osobe povređene, dodao je on.

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) kako prenosi Index.hr, saopšteno je da je na toj deonici zaustavljen saobraćaj.

Zbog nesreće prekinut je saobraćaj na autoputu A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smeru Lipovca. Saobraćaj je preusmeren i vozi se obilaznim pravcima, navodi se u soapštenju.

Foto: Tanjug AP/Luka Safundzic, SBonline

Kako nezvanično saznaju hrvatski mediji, vozači tog autobusa su odmarali posle Bregane pola sata. Potom su se zamenili.

Pretpostavlja se da je nesreći kumovao umor vozača. Nažalost među poginulima je i jedan od vozača, koji u tom trenutku nije vozio autobus.

Iz priča koje su mediji prenosili, ali i raznim komentarima na društvenim mrežama, govori da su u izgradnji nekadašnjeg puta "Bratstvo i jedinstvo" uzidavani krstovi i nadgrobne ploče, i da ovo što se dešava sada na auto-putu A3 upravo predstavlja "diranje u mrtve."

I danas duše pokojnika počivaju samo koji metar od saobraćaja, gde se i dalje nalazi groblje. Postoji čak i legenda koja se prenosi iz usta do usta, da se baš na tom mestu pojavljuje žena u crnom koja samo nestane.