AKTUELNO

Vlastimir Milošević (34), bivši karate reprezentativac, ubijen je 30. januara 2017. godine sa šest metaka iz „škorpiona“ rano ujutru, a snimak njegove likvidacije objavljen je večeras na TV Pink.

Milošević, inače reprezentativac Srbije, bio je šef obezbeđenja nekoliko popularnih lokala u Beogradu, između ostalih i jednog beogradskog splava.

Povodom pisanja medija tada se oglasila i njegova supruga, koja je izjavila da Milošević nije imao nikakve veze sa kriminalcima.

U ovoj bolnoj situaciji koja nas je zadesila, najvažnije mi je bilo da zaštitim svoju decu i njihovu bezbednost. Ali posle brojnih poziva mojih prijatelja odlučila sam da reagujem i da ta medijska lešinarenja i te navode demantujem i da kažem da moj suprug nije bio kriminalac, niti narko diler - rekla je Violeta Milošević tada za Pink.

"Što ne rokneš Vlastu?"

Marko Miljković, inače kum ubijenog Vlastimira Miloševića u kafani je pre likvidacije navodno rekao Belivuku "Što ne rokneš Vlastu, što si pi*ka, što ga se plašiš?!".

Belivuk je bio osumnjičen da je 30. januara sa šest metaka iz „škorpiona“ ubio Vlastimira na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta, ali je pritom ostavio mnogo tragova, dok se Marko teretio da ga je dovezao do mesta zločina i potom odvezao.

Marko i Veljko privedeni su nekoliko dana posle likvidacije u novobeogradskoj kafani „Stara srpska kuća“, gde je Velja Nevolja sedeo sa Mirkom i još petoricom drugova.

Pratili žrtvu

Njih sedmorica su bili potpuno opušteni i nisu očekivali hapšenje. Policija ih je privela, a zadržani su Belivuk i Miljković, za kojim je još 2014. godine raspisana potraga zbog izdržavanja četvorogodišnje zatvorske kazne zbog trgovine narkoticima. Inače, dvojica privedenih momaka su se nalazila na vikend otpustu iz zatvora - izjavio je tada izvor Kurira.

Prema navodima tog lista, Vlastimir Milošević se potukao s momcima iz ekipe bliske pokojnom vođi Janičara Aleksandru Stankoviću. Vlastimir se posvađao i sa kumom Markom oko novca i poslova vezanih za obezbeđenje klubova.

Video: TV Pink

- Dok su sedeli u jednoj kafani, Marko je provocirao Belivuka da ne sme da ubije Vlastimira. Rekao mu je: „Pi*ko, što ne ubiješ Vlastu?!“ Velja mu je odgovorio da će to uraditi, pod uslovom da Marko vozi - kaže izvor.

Oni su Vlastimira neko vreme pratili kako bi imali uvid u njegove navike.

- Policija je ispred Vlastimirove zgrade legitimisala Belivuka. To je bila standardna racija, koja se veoma često dešava u centru grada. Kasnije ih je istraga ovog ubistva odvela upravo do Belivuka - naveo je izvor lista.

Sumnja se da je na mesto zločina Belivuka dovezao upravo Marko Miljkvić.

- Belivuk je Vlastu čekao ispred zgrade. Potrčao je za njim i ispalio šest metaka, koji su Miloševića usmrtili na mestu. Nakon ubistva automobilom su se odvezli do garaže u Danteovoj ulici, gde su pokušali da zapale kola, ali im to nije uspelo - dodao je izvor.

Policija je vrlo brzo otkrila poluzapaljeni automobil i u njemu „škorpion“, koji se poklapao sa oružjem iz koga je Milošević izrešetan.

Sud oslobodio Belivuka i Miljkovića

U maju 2018. godine Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbi Veljka Belivuka za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića izrešetanog na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru 2017. i ukinuo mu pritvor.

Optužbi su oslobođen i Marko Miljković i Mirko Kojić, kome se sudilo u odsustvu jer je u bekstvu. Sud je Belivuku i Miljkoviću ukinuo pritvor u kojem su više od godinu dana.