AKTUELNO

Da je nekadašnji šef "Pink Pantera" u Srbiji Milan Ljepoja iz Niša svirepo ubijen, otkriveno je kada je uhapšena organizovana kriminalna grupa koju predvodi Belivuk.

Pripadnik pljačkaške grupe Pink Panter Milan Ljepoja, kojeg je ubio Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, nije jedina osoba iz redova poznatih pljačkaša dragulja koji se našao na Belivukovoj listi za odstrel.

Milan Ljepoja

Da je nekadašnji šef "Pink Pantera" u Srbiji Milan Ljepoja iz Niša svirepo ubijen, otkriveno je kada je uhapšena organizovana kriminalna grupa koju predvodi Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković Mare.

Na snimcima sa sigurnosnih kamera jedne od štek-vikendica u Ritopeku, koja je korišćena za gnusne zločine, ubistva i uništavanja tela žrtava, zabeležen je trenutak kada u nju dolazi Ljepoja. Međutim, on iz nje nikada nije živ izašao.

Taj snimak pogledajte u nastavku:

Razlog nestanka, a zatim i ubistva ovog Pink Pantera, od samog početka bio je obavijen velom misterije, sve dok nije otkriven snimak razgovora između Belivuka i jednog pripadnika grupe Marka Andrića Kuzmana.

Snimci razgovora na kojima se čuje kako govori o Ljepojinom nestanku, kao i Veljku Belivuku, već su se čuli u javnosti. A postoje i brojni drugi snimljeni razgovori ovog Nišlije, koji potvrđuju da je grupa trgovala drogom i organizovala huligane.

U prvom snimku čuje se kako Kuzman šalje glasovnu poruku Velji Nevolji sa "skremblovanog" telefona u kojoj kroz šifre govori o šefu "Pink Pantera".

Moram da ti prenesem, da budeš upoznat. Ona s*sa Mance iz Ništa, jel ga viđaš? On je glavni kao Pink Panter, jel ga znaš? Ja kažem: "A, ne viđam ga". Neću da širim, brate, bez brige, samo što pre da pucam. Dobro. Ja kažem: "Neću da širim bez brige, brate, samo reci šta treba, tu sam". Dobro, pošto se raspituje za tebe, došao je na genijalnu ideju da će on da bude glavni u Nišu i okuplja neke momke pi***tine. I jedan od tih pi**i mi je preneo da se raspituje za tebe, da vi držite dole Niš, ali da ste sve najgore i da će da vas reši i onda on preuzima grad - čuje se u snimku.

Dru­gi razgovor: Da, bra­te, de­fi­ni­ti­v­no je ubijen!

U dru­gom sni­mlje­nom raz­go­vo­ru ko­ji vo­di sa čla­nom gru­pe ko­ju je na­vod­no pre­dvo­dio Mi­lan Lje­po­ja Ku­z­man ga oba­ve­šta­va da je "Pi­nk pan­ter" li­kvi­di­ran. Na pi­ta­nje da li je Mi­lan Lje­po­ja de­fi­ni­ti­v­no ubi­jen, An­drić od­go­va­ra: "Da, bra­te, de­fi­ni­ti­v­no!"

Iz tog razgovora, delimično se može naslutiti i motiv ovog ubistva.

Na snimcima se čuje da je reč o sukobu oko podela teritorija u Nišu, odnosno o primatu koji će grupa Ljuboje preuzeti nakon što "skloni Belivukovu ekipu". Objašnjava se da je Nišlije okupljene oko "Pantera" pripremaju svoje ljude i da su finansijski stabilni. U drugom snimku, koji je nastao nakon ubistva Ljepoje, čuje se kako Kuzman prenosi Belivukovu poruku da je rat završen i da Ljepojine drugare neće dirati.

Međutim, istražitelji ne isključuje mogućnost da je motiv ovog svirepog ubistva novac, tačnije plen iz milionske pljačke koju je Ljepoja izvršio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Naime, Ljepoja i njegova grupa su aprila 2007. godine sa dva automobila upali u tržni centar u Dubaiju i parkirali se ispred juvelirnice "Graf". Jednim vozilom su probili izlog zlatare, a zatim izašli iz njega i odneli sve što im je palo pod ruku. Drugim automobilom odvezli su se sa lica mesta i o njima se nije znalo sve do naredne godine, kada je Ljepoja pao u Francuskoj. U međuvremenu je uhapšen i njegov saradnik, koji je u zatvoru počinio samoubistvo. Pljačka je procenjena na neverovatnih 11 miliona evra, a šta se dogodilo sa novcem, ostala je misterija. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je upravo plen bio jedan od motiva zbog kog bi Belivukova ekipa mogla doći u konflikt sa Ljepojom.

Likvidacije u garaži

U sačekuši u garaži jednog tržnog centra na Novom Beogradu ubijen je Aleksandar Šarac, beogradski kriminalac čiji je atentat pokušan više puta. Da je u opasnosti znao je i sam Šarac, pa se zbog toga kretao isključivo blindiranim automobilom, sa pancirom i uvek na prometnim mestima, ali ni to ga nije spasilo pošto mu je napadač prišao sa leđa u garaži i ispalio mu dva hica u potiljak.

I pored toga što se ranije nalazio na meti, u samom početku je bilo nejasno zbog čega je ubijen. Međutim, saznalo se ubrzo nakon toga da je Šarac dobar prijatelj Lazara Vukićevića.

Kako su mediji pisali, Lazar Vukićević je jedna od žrtava ozloglašenog klana Velje Nevolje koja je najmonstruoznije mučena, unakažena i zverski ubijena. On je nestao u oktobru 2020. godine, a poslednji put je lociran na Banovom Brdu i od tada mu se gubi svaki trag.

Vukićeviću pre likvidacije odsekli jezik

Tragovi krvi Lazara Vukićevića (31), navijača Crvene zvezde, pronađeni su u kući u Ritopeku, gde se sumnja da su pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, brutalno mučili i ubijali žrtve. Prema operativnim podacima, sumnja se da su Vukićeviću pre likvidacije odsekli jezik.

- Navodno, jezik su mu odsekli, jer su čuli da je on po gradu pričao kako je Veljko Belivuk običan konobar i da neće on da radi ono što mu konobar naredi - kaže izvor upoznat sa slučajem i dodaje da je Belivuk navodno kao klinac radio u restoranu na stadionu FK Rad, čiji je navijač tada bio.

Da podsetimo, u četvrtak se u javnosti pojavio audio snimak na kome se navodno čuje kako Velja Nevolja i Marko Miljković sa svojim saradnicima namamljuju Lazara Vukićevića u "Kuću strave" u Ritopeku.

Na audio zapisu čuje se kako Belivuk sa saradnicima planira Vukićevićevu otmicu i brutalnu likvidaciju. Plan na koji način će Vukićevića navodno dovesti do vikendice smrti u Ritopeku je objašnjen u detalje na audio snimku.

Ispostavilo se da je Šarac, čuvši da je Vukićević nestao, otišao kod njegovog oca i ponudio mu pomoć u potrazi, a onda je nekoliko dana kasnije ubijen. Upravo to su najavili i Belivukovi saradnici u audio snimku, Lazara su namamili u Ritopek, a za Šarca su rekli "njega ćemo na ulici".

Nepunih mesec dana kasnije, na Novom Beogradu su ponovo odjeknuli hici, ovog puta u garaži jedne stambene zgrade u Belvilu. Žrtva je Bojan Mirković, čije ime u početku nije zvučalo poznato javnosti u Srbiji, ali je nekoliko dana kasnije otkriveno da je bio blizak saradnik Aleksandra Šarca. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je na jednoj konferenciji da Šarac i Marinković imaju zajednički kontakt sa "pojedincima iz državnih struktura", a govorkalo se i da su operativci grupe bliske škaljarskom klanu, zaduženi za nabavljanje automobila za izvršenje likvidacija koju organizuju pripadnici grupe na višoj poziciji u hijerarhiji klana.