AKTUELNO

Kriminalni klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića iživljavao se nad žrtvama - mučili su ih, kasapili, sitnili u mašini za mlevenje mesa i od njih pravili ćevape. I sve to nasmejani. Ali dosad objavljene slike samo su "blaži" delić horora koji je u posedu nadležnih državnih organa.

Belivuk i njegova ekipa žrtvama su noževima urezivali pogrdne nazive polnih organa po telima. Nekima su skidali i kožu sa glave da se kosa ne bi zaglavila u mašini za mlevenje mesa smeštenoj u njegovoj kući strave u Ritopeku.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio je da će sledećeg petka biti podignuta optužnica protiv pripadnika klana Belivuka i Miljkovića, koji se terete za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom, oružjem i jednu otmicu i jedno silovanje.

JEZIVE SLIKE

Nenadić je prikazao dosad neobjavljivane fotografije njihovih žrtava na kojima se vide raskomadani delovi obezglavljenih tela četvorice muškaraca - Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića. I za njihova ubistva tereti se Belivukova grupa.

PAŽNJA! VIDEO JE UZNEMIRUJUĆE SADRŽINE!

Video: TV Pink

Te fotografije su nastale dok su žrtve bile žive i nakon što su ubijene, ali i dok su sakaćene i odsecane im glave. Nekima od žrtava na leđima su urezivali noževima pogrdne nazive, odnosno nazive polnih organa.

I te fotografije su zaplenjene iz komunikacije pripadnika klana sa servera aplikacije Skaj, kao i brojni drugi audio i video-zapisi.

Foto: TV Pink Printscreen

Skupljeni su brojni dokazi, ne samo jezive fotografije zverskog mučenja i ubistava u toj mesari, kako je oni sami nazivaju, u Ritopeku, već i snimci, kao i zapisi njihovih razgovora. Oni su komunicirali preko kriptovanih telefona, s aplikacijom Skaj, preko koje su dogovarali kako će namamiti žrtve, razmenjivali snimke i slike mučenja, egzekucija i sakaćenja. Na njihovom dešifrovanju našim inspektorima pomagali su obaveštajci iz nekih službi sa zapada i Bliskog istoka. Jedan od njih, s iskustvom od skoro 30 godina, koji lovi mafijaške planetarnog kalibra, zgrozio se kad je video neke snimke, do te mere da se ispovraćao. Ne možete ni da zamislite šta tu sve ima - priča izvor Srpskog telegrafa.

PLAN ZA MESARU

U nizu dokaznog materijala je i audio-snimak klana Belivuka i Miljkovića, objavljenom u četvrtak veče, na kom se jasno čuje kako vođe ove monstruozne kriminalne organizacije sa saradnicima do detalja razrađuju plan kako da namame Lazara Vukićevića "u mesaru", odnosno kuću u Ritopeku, gde je potom zverski mučen i ubijen (pogledajte okvir transkripta razgovora). Zaključuje se da su oprezni, komuniciraju pod šiframa, a kako Srpski telegraf saznaje, Belivuk je Vepar, Vukićević je Soprano, Mile Crnogorac iz Kraljeva je Kapetan, inspektor SBPOK Božidar Stolić Regan.

Tužilac Nenadić kazao je da su fotografije tela Lazara Vukićevića najmonstruoznije, ali nisu prikazane jer ih njegov otac još nije video, za razliku od ostalih srodnika ubijenih kojima su slike predočene. Nenadić je naveo da se istraga vodi protiv 31 okrivljenog i da je nakon 5. februara proširena u još šest navrata protiv istih ili novih lica. Sav materijal je predočen osumnjičenima i o njemu su se izjasnili pred tužiocem.

Nenadić je pojasnio da se odlučio da se javnosti obrati na jučerašnjoj konferenciji za medije jer su ga po povratku sa službenog puta iz Španije sačekali brojni medijsku natpisi o ovoj istrazi.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja i dvojica kolega koji rade na ovom slučaju odlučili smo da vam pokažemo ono što možemo u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku - rekao je Nenadić i objasnio da se konferencija ne snima ni video, ni audio-putem, upravo da u širu javnost ne bi izlazile fotografije brutalnog sakaćenja ubijenih ljudi.