AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M. C. (21), S. C. (22), V. J. (24) i M. C. (21), zbog sumnje da su u sredu, na proslavi rođendana u okolini grada, silovali devojku (18), koja je nedavno doputovala iz Amerike.

Posle saslušanja, Više javno tužilaštvo je zatražilo od suda da svoj četvorici odredi pritvor do 30 dana da ne bi uticali na svedoke, ali i zbog visine kazne koja je zaprećena za ovo krivično delo.

Nije saopšteno da li je osumnjičenima određen pritvor, ali nezvanično saznajemo da su se branili ćutanjem. Takođe nezvanično, oni su u policiji negirali krivicu.

Portparol Višeg javnog tužilaštva Borisav Radonjić potvrdio nam je da su četvorica mladića uhapšeni zbog sumnje da su obljubili devojku.

Do navodnog silovanja došlo je na rođendanskoj žurci u naselju Vlase, kom su prisustvovale još dve devojke i četiri muškarca.

- Policiju je te noći, oko 1.45, pozvala majka koja je kazala da joj se ćerka požalila da je imala neželjene odnose na rođendanu, pa su momci, koji su bili na slavlju i koje je ona označila kao počinioce, privedeni - navodi izvor.

Zasada osim izjave devojke, nema drugih dokaza da se silovanje zaista dogodilo, pa policija pokušava da rasvetli šta se stvarno dogodilo na žurci.

Sumnja se da su oni, svaki pojedinačno, imali seksualne odnose sa devojkom. Oni su, navodno, iskoristili to što je devojka popila veću količinu alkohola i nije mogla da se kontroliše, niti da se brani. Praktično, nije znala za sebe. Devojka je, po dolasku kući sa proslave, majci ispričala šta joj se dogodilo i imenovala je četvoricu momaka. Majka je odmah otišla u policiju i prijavila ih - kaže izvor blizak istrazi

UPUĆENA NA LEKARSKI PREGLED

Devojka je upućena na lekarske preglede kako bi se utvrdilo da li je silovana, odnosno da li je imala seksualne odnose. Biće utvrđeno i ko je sve imao odnose sa njom, odnosno da li su to četvorica osumnjičenih Nišlija. Takođe, biće saslušani i eventualni svedoci, s obzirom na to da se, kako oštećena kaže, sve desilo na rođendanu u hotelu, gde je bilo više ljudi - kaže izvor.

#Niš

#Silovanje