AKTUELNO

Prvo osnovno javno tužilaštvo uložilo je danas žalbu na rešenje Prvog osnovnog suda kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora Lazaru G. (38), koji je pregazio dva dečaka na Karaburmi, kao neosnovan, a kojim je sud osumnjičenom odredio meru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

- Nakon izvršenog krivično dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj te određenog zadržavanja u trajanju od 48 sati od strane postupajućeg zamenika javnog tužioca, osumnjičeni L.G. je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a potom je tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora prema okrivljenom u trajanju od 30 dana Prvom osnovnom sudu u Beogradu po više osnova - imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je okrivljeni napustio mesto nesreće, odnosno da se nije sam prijavio nakon nezgode već je pronađen od strane policijskih službenika, te da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji RS jer mu je adresa prebivališta pasivizirana kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo budući da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela - navodi tužilaštvo.

U saopštenju je naglašeno da je tužilaštvo u izjavljenoj žalbi na rešenje u svemu ostalo pri predlogu za određivanje pritvora dajući jasne i argumentovane razloge zbog čega je ta procesna mera sa aspekta tužilaštva neophodna i nužna u konkretnom slučaju.

Jedan od dvojice dečaka koje je bahati vozač u nedelju uveče pokosio na Karaburmi, devetogodišnji Stefan B, juče je preminuo od posledica zadobijenih povreda.

U ulici Marijane Gregoran na Karaburmi i dalje stoje okupljeni građani kako bi izrazili tugu zbog devetogodišnjeg dečaka koji je poginuo i nezadovoljstvo što je vozač koji ga je automobilom udario na slobodi.

Protest je počeo sinoć, a vest da je preminuo dečak sa Karaburme na ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi je izvela nekoliko stotina žitelja tog beogradskog naselja.

Podsetimo, Stefan i njegov petogodišnji brat prelazili su pešački prelaz u ulici Marijane Gregoran sa ocem kad je na njih velikom brzinom naleteo automobil koji je vozio Lazar G.

Autor: