AKTUELNO

Telo devetogogodišnjeg Nikole N. iz sela Badovinaca U Mačvi, čiji je nestanak prijavio njegov otac, u sredu oko 19 časova, kada se sa suprugom vratio i nadnice, pronađeno je večeras oko 20 časova, rekao je Zoran Obradović, viši javni tužilac VJT u Šapcu.

Tužilac Obradović kaže da je dečakovo telo pronađeno u reci, kod ušća Drine u Savu, što je deo atara sela Badovinaca. Prema tužiočevim rečima, naložiće obdkuciju dečakovog tela, kako bi potpuno jasno i precizno bilo poznato kako je okončao svoj mladi život.

Za dečakom su neprestano tragale mnogobrojne policijske, žandarmske i ronilačke ekipe iz Šapca, susedne Sremske Mitrovice i Beograda. Sa specijalnih čamama jedne ekipe i ronioci, sa druge strane, prečešljali su svaki ovdašnji deo, ne samo Drine, već i Save u koju se uliva ova hirovita reka, čiji je nivo osetno porastao u danu kada je u nju, po svemu sudeći, u sredu, kročio dečak.Dečakovo telo pojavilo se, kako "Novosti" saznaju, na površini vode, kod ušća Drine u Savu, kao da je isplivao!?

Pre toga "prečešljan" je i svaki deo od njegove kuće do Drine. Bilo je nade da je dečak, čiji roditelji imaju još troje dece, živ.Čim je prijavljen dečakov nestanak, pronađen je bivicikl kojim se dovezao do kolibe, koja je kraj Drine, da bi, kao i obično, nahranio stoku.

Iza njega su ostali i delovi njegove garderobe, poput šortsa. Uprskos tome, ispostavilo se kao da je u zemlju propao. Za traganje je bilo sporno što je Drina jako narasla, a bilo je i strahovito nevreme.

Istraga, koju vodi VJT u Šapcu, naložilo je niz mera koje treba da se sprovedu, kako bi se ustanovilo kako je dečak izgubio život na reci, koju je volelo, a čiju ćud niko ne može da zna, posle skoro kaubojskog kriminalnog kopanja peska i šljunka zbog čega ona skoro svakog leta odnese desetak života, a među žrtvama su i deca.