AKTUELNO

Komšije sumnjaju da je ovo uzrok nesreće.

Muškarac i žena koji su u nedelju ujutru pronađeni izbodeni u stanu u novosadskom naselju Adice i dalje se nalaze u teškom stanju i pod stalnim su nadzorom lekara. Kako nezvanično saznaju mediji, još nije poznato kako je došlo do njihovog povređivanja, a istraga je i dalje u toku.

- Zbog zdravstvenog stanja u kome se nalaze policija niti nadležni javni tužilac još nisu uzeli izjave od žrtava tako da se ne zna šta se zapravo dogodilo u stanu u Ulici Branka Ćopića 9a gde su pronađeni S. S. (42) i S. B. (45) – kratko je rekao izvor iz policije upoznat sa tokom istrage.

Podsetimo, medicinska ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je prema rečima dr Zorana Krulja, portparola te zdravstvene ustanove, pomenutog dana u 9.24 sati intervenisala na mestu incidenta po pozivu policije. Muškarac i žena su, kako je rekao, prevezeni na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine (KCV).

Kako kažu u toj zdravstvenoj ustanovi, žena je primljena u teškom opštem stanju sa znacima hemoragijskog šoka, usled teških ubodnih rana u predelu trbuha.

- Nakon inicijalnih reanimacionih postupaka i urgentnog hirurškog zahvata, pacijentkinja je postoperativno smeštena na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju UC KCV, gde se nastavlja intenzivno konzervativno lečenje. Aktuelno je u teškom opštem stanju – kažu u KCV-u.

Nezvanično saznajemo i da je muškarac zadobio nekoliko ubodnih rana u predelu trbuha, ali da je boljeg opšteg zdravstvenog stanja i da se oporavlja od zadobijenih povreda.

Komšije u ulici u kojoj se dogodio incident su zatečene vešću da se to desilo i ne znaju da li su se povređeni međusobno izboli ili je to delo neke treće osobe za šta trenutno policija nema indicije.

- Baš smo pričali sa komšijama i niko ništa nije čuo. Nismo čuli svađu niti neke urlike. Možda je neko čuo pa pozvao policiju. Jedino što znam jeste da je S. S. živela tu sama i da je par meseci u vezi sa S. B. koga ne poznajem ali sam ga viđala kako tu dolazi - priča u čudu jedna komšinica iz zgrade.

Kako kaže, ništa nije ukazivano na ovakav užas.

- S. S. nije baš bila pričljiva, ali je bila prijatna kao komšinica i nikada niko sa njom nije imao problema. Šta se sada tu desilo možemo samo da nagađamo. Izgleda da je došlo do svađe, pa da su se međusobno izboli. Nadam se da će se izvući oboje - dodaje ona.

Policija još nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog incidenta jer se čeka da se povređenima popravi zdravstveno stanje kako bi mogli od njih da uzmu izjave.

#Adica

#Novi Sad