AKTUELNO

Belivuk i njegova ekipa izjasniće se pred tužiocem zbog sumnje na još dve likvidacije u Ritopeku.

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja i njegovi saradnici, danas će biti saslušani pred Tužilaštvom za organizovani kriminal povodom proširenja istrage koja se vodi protiv njih, a koja ih sumnjiči za još dva ubistva - Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

Oni su iz pritvora sprovedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, gde će imati mogućnost da iznesu svoju odbranu povodom sumnji da su izvršili još dva ubistva koja im se stavljaju na teret.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Ovo saslušanje osumnjičenih inače je drugo od početka istrage. Naime, oni su već saslušavani 48 sati nakon hapšenja povodom sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršavala otmice i ubistva na teritoriji Srbije, te i da su se bavili trgovinom droge.

Većina njih tada se branila ćutanjem, dok su neki negirali dela koja im se stavljaju na teret.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Fokus na dva ubistva

Kako saznajemo, oni će biti ispitivani povodom okolnosti rešenja o proširenju istrage protiv njih od 8. jula ove godine. Inače, u pomenutom rešenju protiv ove grupe opisano je na koji način su žrtve namamljene i odvezene u kuću strave u Ulici Livadice u Ritopeku.

- Osumnjičeni su 14. oktobra 2020. godine na prevaru, a u dogovoru sa Belivukom i Miljkovićem, namamili Vukićevića da dođe na sastanak sa Nemanjom Đurićem u Radničku ulicu u Beogradu, koji ga je potom odveo do kuće u Ritopeku koju je pripadnicima Belivukove grupe stavio na raspolaganje Vlada Draganić - navodi se u dokumentu tužilaštva.

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja