AKTUELNO

Tužilaštvo za organizovani krimininal ponovo je proširilo istragu protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Pripadnici ove kriminalne grupe se sumnjiče za još dva krivična dela teškog ubistva, potvrđeno je u tužilaštvu za organizovani kriminal.

Naredba o proširenju istrage doneta je u četvrtak, 8. jula, preciziraju u tužilaštvu.

Mediji su prethodnih dana preneli da su u pitanju ubistva Lazara Vukičevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

U prvoj fazi istrage njima su se na teret stavljala tri ubistva i to Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića.

Pored toga, ova grupa od skoro 30 uhapšenih članova, tereti se i za zločinačko udruzivanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, a od prvog proširenja istrage u maju mesecu, četvorica njih su pod sumnjom i za otmice.

Foto: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE / OBJEKTIV / VLADA ŠPORČIĆ

Za sada se svi osumnjičeni nalaze u pritvoru, a Belivuku, Miljkoviću i većini pripadnika grupe šestesečni pritvor ističe 2. avgusta.

Do tada se očekuje da će tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv ove grupe, te da će sud i dalje njenim pripadnicima produžiti pritvor.

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih dvadesetak pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe koji se terete za najteža krivicna dela, istraga je pokrenuta u februaru.

Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajuci se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š, kod kojeg je pronaden snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je odreden pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: objektiv/Vlada Šporčić, Pink.rs, Tanjug

Krajem aprila je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena i mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenje.

Sumnja se da su u njoj mleveni ostaci tela, osoba koje su pripadnici klana likvidirali.

Pored Belivuka i Miljkovica pod istragom su i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Ž. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

U maju su uhapšeni i M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22).

Kod ove četvorice su u pretresu stanova osumnjicenih zaplenjena dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja kolicina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

#Hronika

#Srbija

#Velja Nevolja