AKTUELNO

U Odžacima se na gradskom bazenu utopio dečak (10). Iako ga je drug tokom igre gurnuo u vodu i izazvao tragediju, on ipak neće odgovarati.

B.P. (10) utopio se 13. juna na Olimpiskom bazenu u Odžacima kad ga je navodno tokom igre osmogodišnji drug gurnuo u vodu, koji se uplašio i pobegao

Kako kažu u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, krivična prijava protiv dečaka će biti odbačena, jer je reč o detetu koje zakon ne prepoznaje kao počinioca krivičnog dela i zbog godina ne može krivično da odgovara. Zato je sada sva dokumentacija oko tragedije na bazenu, odnosno organizacijom njegovog rada, čuvarskom službom i obezbeđenjem, iz Višeg, prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru, koje će nastaviti predistražni postupak, kako bi se utvrdilo da li postoji eventualna odgovornost uprave gradskog bazena u Odžacima.

U somborskom Osnovnom javnom tužilaštvu rečeno je da sada slede dalji rad i prikupljanje obaveštenja.

Zasad je poznato da se tragedija dogodila 13. jula u popodnevnim satima kada je Olimpijski bazen bio zatvoren za posetioce zbog priprema za kupališnu sezonu. Kapija je bila zaključana, a okolo se nalazi žičana ograda visoka nešto više od dva metra. I dalje se utvrđuje kako su dvojica dečaka i pored toga uspela da uđu.

Pretpostavlja se da su se prethodno igrali na obližnjem sportskom terenu, neopaženo ušli i iskoristili trenutak kada je čuvar, inače gluvonema osoba, otišao u toalet. Jedna od pretpostavki je da su se provukli ispod metalne ograde, izdignute od tla na ulazu u bazen, a ne isključuje se mogućnost da su nekako uspeli da preskoče žičanu ogradu visoku 2,20 metara.

Beživotno telo desetogodišnjeg dečaka, koji je završavao drugi razred odžačke Osnovne škole "Branko Radičević", na dnu Olimpijskog bazena pronađeno je nešto posle 22 sata, a njegov otac je prethodno policiji prijavio nestanak deteta, pa se krenulo u potragu za njim.

Postoje snimci

Snimci sa video-nadzora sa bazena se nalaze u sudskim spisima, i na njima se, kako prenose mediji, navodno vidi da je desetogodišnjeg B. P. u vodu gurnuo dečak koji je bio sa njim. U dosadašnjem predistražnom postupku je utvrđeno da je bazen bio propisno zaključan i da se oko njega nalazi ograda viša od dva metra.

#Odžaci