AKTUELNO

Na jednom od snimaka zabeležena je bila tuča i video se momenat kad je Aleksa Stojmenović dobio udarac u vrat.

Aleksinčanin Aleksa Stojmenović (26) preminuo je sredinom maja od povreda koje je zadobio na proslavi 18. rođendana u tom gradu, a sada se i pojavio snimak tuče koja je prethodila tragediji.

Aleksa je nakon tuče izbačen ispred restorana na pločnik. Nije imao vidljivih povreda, ali je zbog unutrašnjeg krvarenja hitno prebačen u Klinički centar Niš gde je preminuo.

- Sve se dogodilo u restoranu na periferiji Aleksinca. Bila je u toku proslava punoletstva jednog dečaka gde je i Aleksa prisustvovao sa društvom. U jednom trenutku došlo je do sukoba među mladićima gde je Aleksa izvukao deblji kraj i izbačen je na pločnik. Neko je potom pozvao njegovu rođaku koja je lekar u aleksinačkoj bolnici, koja je pokušala da ga renimira, ali je bio u takvom stanju da su morali odmah da ga prebace u niški Klinički centar - rekla je tada rođaka mladića.

Podsetimo, J.R.K, vlasnica kafane, uhapšena je jer je istražnim organima kazala da nema snimke jer joj je sistem za video nadzor navodno izgoreo u požaru, ali kad je shvatila da policija neće odustati od pribavljanja snimaka odlučila je da im preda risiver sa video materijalom.

- Policija je pregledala mesto gde se nalazio risiver i posumnjala da je nedavno sklonjen. Suočena sa činjenicama vlasnica je priznala da je sklonila risiver i predala ga policiji. Na jednom od snimaka zabeležena je bila tuča i video se momenat kad je Aleksa Stojmenović dobio udarac u vrat - navodi izvor iz istrage.

Foto: Privatna arhiva

Vlasnica kafane je osuđena na kaznu zatvora od pet meseci koju će izdržavati u svom stanu i novčanom kaznom od 80.000 dinara.

Podsetimo, nakon tragedije uhapšen je O.P. (18) jer se sumnjiči da je mladiću zadao kobni udarac u vrat. Pored njega uhapšeni su i M.S. (26) i Z.T. (18) kao i dvojica maloletnika zbog krivičnog dela učestvovanja u tuči.

Povod tragičnog sukoba navodno je bilo gurkanje mlađih i starijih gostiju koje je kulminiralo fizičkim obračunom tokom kojeg je Aleksa zadobio jedan udarac koji je doveo do pucanja krvnog suda što je dovelo do smrti.

#Aleksinac

#tuča