AKTUELNO

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Janka Vukadinovića i njegove petočlane grupe zbog planiranja ubistva Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića na tivatskom aerodoromu krajem januara.

Inače, kako Kurir naovdi, Vukadinović koji važi za osobu blisku "škaljarskom klanu", pre nekoliko dana je prema pisanju crnogorske "Borbe" u zatvoru Spuž napadnut i poliven vrelim uljem.

- Optužnica koju potpisuje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonskom roku - potvrdila je za CdM savetnik za odnose sa javnošcu Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović, a preneo je Kurir.

Optužnicom su, dodaju mediji, obuhvaćeni i Radovan Stanišic, Mileta Jovanović, Almir Mujahodžić, Momčilo Milić i Dušan Ivanović.

Osoba sa kodnim imenom Kamenko Kuč u ovom predmetu dobila je status svedoka saradnika.

- Vukadinović se tereti da je zajedno sa nepoznatom osobom krajem 2019. godine formirao kriminalnu organizaciju radi vršenja teških krivičnih dela. Jovanović i zaštićeni svedok, prema navodima optužnice, su uz pomoć Stanišića 22. januara u Tivtu pokušali da ubiju Belivuka i Miljkovića - naveli su crnogorski mediji.

Zaštićeni svedok krajem januara je u Specijalnom tužilaštvu, kako navode, ispričao da je prema prvobitnom planu grupe Janka Vukadinovića planirano ubistvo Kotoranina Slobodana Kašćelana dok o ubistvu srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nije bilo pomena.

Kašćelanovo ubistvo bilo je planirano za 22. januar, kako Kurir navodi, kada je trebao da dođe u podgorički Viši sud gde mu je bilo zakazano suđenje.

Kako je suđenje odloženo, prema njegovim navodima, Vukadinovićeva grupa je promenila plan i fokusirala se na organizaciju likvidacije Belivuka i Miljkovića koji su istog dana trebali da polete za Beograd. Međutim, policija je razotkrila plan i uhapsila osumnjičenje pre nego što su pokušali da ubiju Belivuka i Miljkovića na aerodromu.