AKTUELNO

Damir Ibrahimović (20), kom je juče počelo suđenje zbog sumnje da je u novogodišnjoj noći na Novom Beogradu ubio najboljeg druga Ivana Trifunovića (22), blizak je rođak Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja!

Prema pisanju medija, Ibrahimovićeva majka i Belivukov otac su brat i sestra od ujaka. Velja Nevolja je, podsetimo, u pritvoru zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja se sumnjiči za ubistva, otmice i druga krivična dela.

- Ibrahimovićeva majka je tetka Belivuku, a on i Nevolja su braća - objašnjava izvor.

Na jučerašnje pripremno ročište Ibrahimović je doveden u pratnji zatvorskih stražara u beogradsku Palatu pravde.

Ležao krvav Ibrahimović vikao: "Izdrži!"

Ivan Trifunović ubijen je ispred zgrade na Novom Beogradu posle dočeka Srpske nove godine. Kako je njegov otac ranije ispričao, sin mu se vratio s proslave, a onda ga je neko pozvao i on je ponovo izašao. Kada je krenuo za sinom, zatekao ga je krvavog na stazi, a Ibrahimović, koji je kasnije uhapšen, držao ga je u naručju i vikao: "Izdrži, izdrži". Da je on osumnjičen za zločin, otkriveno je tek kada je policija pregledala snimke s kamera okolnih zgrada.

Foto: Facebook.com/Ivan Trifunovic

- Dok su ga sprovodili, on je bio vidno nasmejan i raspoložen. Širio je ruke u znak pozdrava okupljenim prijateljima i porodici. Najverovatnije, njegovo ponašanje iziritiralo je oca nastradalog, koji je burno reagovao. Povikao je: "Dačo, zašto si ubio brata, pogledaj ovo", pokazujući crni flor na majici koji nosi u znak žalosti za sinom - opisuje izvor šta se dogodilo u hodniku Palate pravde.

Kako navodi, straža je Ibrahimovića uvela u sudnicu, ali se drama ispred nje nastavila.

- Otac ubijenog je nastavio da dobacuje: "Ubico, ubio si mi sina!", posle čega ga je straža udaljila od sudnice kako bi se sprečio veći incident, jer je ispred bila i porodica osumnjičenog za zločin, a oko nje su stajali mladići koji su ličili na privatno obezbeđenje - objašnjava sagovornik.

#Velja Nevolja