AKTUELNO

Nestao je novac od poklona i onaj koji pripremljen za troškove svadbe.

U Kniću je 23. juna, dok je porodica bila na drugom kraju mesta na svadbi, ukraden novac koji su mladencima doneli gosti, pokloni, ali i novac kojim je mladoženjin otac trebalo da plati svadbu. U krađi je, navodno, učestvovala mladina drugarica.

Iz Policijske uprave u Kragujevcu za "Telegraf" kažu da se pljačka jeste dogodila, ali da još niko nije uhapšen, te da "policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja i pronalasku počinioca".

Kako navodi izvor portala "U Centar" iz kuće porodice Marković nestalo je 23.000 evra, a prema njihovim tvrdnjama mladence je opljačkala mladina drugarica, u saradnji sa muškom osobom.

- Drugarica mlade je ušla u sobu da se presvuče i primetila gde se ostavljaju koverte sa novcem. Odmah je skovala plan. Ostavila je otvoren prozor i poslala poruku nekom njenom prijatelju. Dok je bila na venčanju on je ukrao pare. Ostali deo dana ona je provela na veselju - kaže izvor spomenutog portala.

Iako pljačke ovog tipa nisu retkost, ova je posebno uznemirila meštane jer se dogodila dok je vlasnik kuće na drugom kraju sela ženio sina.

Krađa je otkrivena kada je domaćin trebalo da plati troškove. Odmah je obaveštena policija i obavljen je uviđaj.

Mladenci iz sela Borač nisu jedini kojima su lopovi upropastili svadbeno veselje. Sličan slučaj dogodio se i u okolini Prokuplja 2017. godine. Mladoženja Miljan J. iz Prokuplja na trenutak je napustio svadbu i vratio se u stan, kada je shvatio da je obijen. Odmah je slučaj prijavio policiji, pa je prvu bračnu noć proveo u stanici dajući izjavu.

- Mladoženja je ušao u kuću i zatekao nimalo prijatan prizor. Prozor u kupatilu bio je obijen, a po podu su bili blatnjavi tragovi od cipela. Ušao je u sobu u kojoj su bili pokloni i video da je cela ispreturana. Odmah je pozvao policiju i prijavio ceo slučaj - objasnio je sagovornik.

Prema njegovim rečima, mladoženja Miljan J. izjavio je da lopov nije ukrao novac koji su on i supruga dobili za svadbu jer verovatno nije uspeo da ga pronađe. Istragom je utvrđeno da nedostaju samo dve flaše pića.

Poljubio ikonu, odžepario kumu

Nesvakidašnja krađa desila se i u Čačku prošle godine. Dok je trajala ceremonija venčanja u crkvi, jedan muškarac prišao je ikoni, poljubio je i prekrstio se, a onda izašao iz crkve. Sve je delovalo normalno, dok par trenutaka kasnije kuma nije shvatila da je odžeparena.

Po završetku ceremonije, ona je videla da joj nema novčanika i obavestila policiju. Inspektori su pregledali snimke sa kamera i utvrdili da ju je pokrao pomenuti muškarac.

#svadba