AKTUELNO

Đorđe Prelić, jedan od vođa Partizanovih navijača, izašao je iz zatvora

Prelić je na slobodi pošto je odslužio kaznu na koju je bio osuđen zbog ubistva Brisa Tatona, navijača francuskog FK Tuluz 2009. u Beogradu, prenosi Kurir.

Kako se navodi, ne samo da se Prelić vratio slobodnom životu, već se vratio i tribini i navijačkim poslovima, a navodno će upravo on preuzeti vođstvo nad frakcijom navijačke grupe Principi, kojom je do hapšenja 4. februara upravljao Veljko Belivuk.

Ono što je začudilo, ali i razljutilo jedan deo Partizanovih navijača, jeste to što je Prelićeva navijačka grupa navodno proterana sa tribine otkako je Veljko Belivuk zavladao jugom, kao i to što je Prelić bio kum Ljubomiru Markoviću Kići, ubijenom 2019. u Beogradu.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Iako nije dokazano, spekulisalo se da je Kića ubijen zbog sukoba sa Principima. Navodno, Kića je po izlasku iz zatvora, u kom je bio takođe zbog ubistva Brisa Tatona, nameravao da sa grupom navijača osnuje novu frakciju, što se Principima nije svidelo - objašnjava naš izvor:

- Navijači koji poštuju lik i delo likvidiranog Kiće prozvali su Prelića "izdajnikom" i "judom". Oni smatraju da Marković nije zaslužio da njegov nekadašnji saborac i kum sada šuruje sa Principima.

Ljubomir Marković Kića bio je jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz zajedno sa Đorđem Prelićem.

- Ovakav scenario nisam zamišljao ni u najgorim noćnim morama. Najbolji čovek na svetu ovako nešto nije zaslužio. Ti si moj saputnik, saborac, drug, brat i kum, i to mi ne mogu oduzeti kukavice iz šumice. Volim te do smrti i nazad i tako sve u krug - pisalo je u čitulji u novinama, potpisanoj sa "tvoj kum Đorđe Prelić", nakon ubistva Markovića u oktobru 2019.

#Hronika

#Srbija

#Velja Nevolja

#Đorđe Prelić