AKTUELNO

Novosađanin, D. P. starom 79 godina koji je uhapšen pod optužbom da je primoravao 14 žena ne prostituciju ostaje u pritvoru. On je uhapšen 24. marta, i od tada se nalazi iza rešetaka istražnog zatvora, i tamo će, odlukom tužioca ostati do 20. jula.

Nakon hapšenja policija je saopštila da je D. P. (79) u salonima za masažu, koji su služili kao paravan, organizovao mrežu prostitucije. Istražni organi tvrde da je D. P. od 2017. godine, žene slabog imovnog stanja, zapošljavao kao maserke, a kasnije ih primoravavo i da klijentima pružaju seksualne usluge u njegovim salonima.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu D. P. na teret stavlja da je vrbovao i eksploatisao 14 žena za pružanje sekusalanih usluga klijentima u improvizovanim salonima na četiri lokacije u gradu. Žrtve su dobile status posebno osetljivih svedoka.

Nekoliko komšija D.P. je reklo da su često u zgradi viđali nepoznate muškarce.

"Viđao sam tog komšiju, znali smo se samo na 'zdravo komšija', nikad ne bih rekao da je sposoban da uradi tako nešto", rekao je komšija iz ulice Pap Pavla.

Lokal u ulici Pap Pavla bio je obezbeđen rešetkama i imao je posebno zvono i poštansko sanduče, dok se lokal u Hadži Ruvimovoj nalazio u dvorištu zgrade, a prozor je imao neprovidnu foliju i rešetke.