AKTUELNO

Na porodičnu kuću M.S. u Ulici Petra Drapšina u beogradskom naselju Železnik oko 2.30 sati bačena je eksplozivna naprava, a prema nezvaničnim saznanjima nije bilo povređenih.

Napad na kuću snimile su nadzorne kamere, a snimke su preuzeli inspektori koji traže počinioce.

Dvojica muškaraca došla su kolima u ulicu, jedan je izašao i kroz rešetke na kapiji bacio eksplozivnu napravu. Rečeno nam je da se radi o defanzivnoj bombi, a navodno su kamere snimile čak i lice vozača - ispričao je R.S., sinovac vlasnika kuće.

M.S. tokom dana nije bio kod kuće jer je u policiji davao izjavu.

Geleri su probili vrata na drugoj kući, slomljen je prozor, a fasada je izbušena. Bomba je pala na stazu i napravila ovoliki haos. Mogao je neko da nastrada, pa u ovoj ulici živi buljuk dece - dodao je sagovornik.

Kako kaže, u kući živi njegov stric sa porodicom, a njihova familija u ulici ima tri kuće.

- Mi smo svi pošteni radnici, vredni smo. Ni govora nema o kriminalu, bavimo se legalnim poslom, stric drži lokalnu prodavnicu. Nikakve pretnje nismo nikad dobijali, niti smo se kome zamerili, sigurni smo da je u pitanju greška - rekao je R.S.

Komšije kažu da ih je te noći probudila detonacija.

- Strašno je puklo! U potpunom smo šoku, kako mi, tako i vlasnik kuće. Rođaci i on se nadaju da će ovaj slučaj brzo biti rešen - kažu komšije.