AKTUELNO

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Olgici Markanović

Ona je osumnjičena za nadrilekrstvo, odnosno medicinske zahvate za koje nema licencu.

Pritvor joj je produžen zbog opasnosti od bekstva, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogla da ponovi krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje okrivljena i njen branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnopm veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja.

Ona je uhapšena 1. juna zbog sumnje da je estetskim i antiejdžing nadrilekrstvom izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba, a postoje indicije da je kod određenih osoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Foto: Instagram.com/olgicamarkanovic

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Markanović je negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu, tvrdeći da je pacijentima pružala usluge kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Markanović je takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Foto: INSTAGRAM/OZILJCI_OD_BRAZILSKA_OFFICIAL1 INSTAGRAM/OLGICAMARKANOVIC

Krivičnom prijavom Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Policiijske uprave za Beograd, ona se tereti da se od 1. aprila 2020. godine do 15. januara ove godine u Beogradu za novčanu naknadu bavila delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odobrenja nadležnog organa.

Pružala je i izvodila medicinske, estetske usluge i zahvate nad pacijentima kao što su spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka i slično, a lekove je pacijentima prepisivala usmeno.

Sve to je kako se sumnja, za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata - oštećenih.

Foto: INSTAGRAM.COM/OZILJCI_OD_BRAZILSKA_OFFICIAL1/OLGICAMARKANOVIC

U radnjama koje je preduzela, pomagala joj je J.T. koja joj je omogućila prostor, primala pacijente kojima treba da se pruži medicinske estetske usluge i davala im konsultacije.

Tereti se za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

Nekoliko dana pre nje bili su uhapšeni Sava Knežević i njegova majka Danijela zbog sližnih optužbi, odnosno sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Njima je 17. juna ukinut pritvor i brane se sa slobode, uz među zabrane komuniciranja sa oštećenom.

#Hronika

#Olgica Markanović

#Srbija

#Zločin

#privredni kriminal