AKTUELNO

U kući Kneževićevog ujaka pronađen sav nameštaj koji se nalazio u „ordinaciji” na Terazijama, ali i špricevi, rokovnik sa evidencijom klijenata, 28 uramljenih diploma...

Vest da su lažni hirurg Sava Knežević (23) i njegova majka, cvećarka Danijela (49) pušteni iz pritvora u kome su se nalazili mesec dana, uznemirila je mnoge u Srbiji. Fotografije koje svedoče kakve je sve užase ovaj nadrilekar činio brojnim klijentkinjama i klijentima u svojoj „ordinaciji” na Terazija, i to po paprenim cenama, šokirale su sve u Srbiji i regionu.

Ali ono što je možda još neverovatnije u svemu je činjenica da je Sava imao nameru i nakon što je raskrinkan kao osoba koja je bez znanja i neophodnih kvalifikacija vršila zahvate da nastavi da se bavi „kasapljenjem”. Ovakva saznanja potvrđena su i iz tužilaštva, koje je podnelo žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda zbog ukidanja pritvora.

‒ Posle njegovog hapšenja prvo je vršen pretres u njihovoj kući u Batajnici. Tu su nađeni laptop i mobilni telefoni, koji su oduzeti. Potom je rađen pretres prostora na Terazijama, gde su bile prostorije „klinike”. I tu ništa nije pronađeno. Tačnije, te prostorije su bile potpuno ispražnjene. Sumnjali smo da je sve uništio i bacio, ali smo se nadali da ih je skrivao. Na kraju smo sve pronašli u dvorišnoj kući njegovog ujaka u Putincima. Tu je bukvalno pronađena čitava ordinacija – objašnjavaju za beogradski list iz tužilaštva.

Ono što je pronađeno kod Savinog ujaka ukazuje na to da je ovaj lažni hirurg imao pakleni plan.

‒ Pronašli smo rastavljeni nameštaj, 28 uramljenih diploma, makaze, igle, špriceve i druge medicinske instrumente… Bilo je tu i rokovnika u kojima su ručno vođene evidencije plaćanja i imena klijenata… – otkrivaju za list iz tužilaštva. Sve to, kako tvrdi naš sagovornik, jasno ukazuje da je Sava imao nameru da nastavi da se bavi nadrilekarstvom.

Kneževiću, kao i njegovoj majici, po puštanju iz pritvora određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima na udaljenosti manjoj od 100 metara, ali i obaveza javljanja nadležnoj policijskoj stanici svakih 15 dana.

‒ Pored osnova da će uticati na svedoke, koji je realno iscrpljen, jer je ostalo da se sasluša još jedna oštećena koja živi u inostranstvu i ko zna kada će doći, tražili smo produženje pritvora dok se ne završe sva veštačenja. Smatramo da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi delo – kažu u tužilaštvu.

#Sava Knežević