AKTUELNO

Nekadašnji ministar zaštite životne sredine u Vladi Srbije Jordan Aleksić tragično je nastradao u 71. godini.

Tužnu vest objavljena je na sajtu Fakulteta za primenjenu ekologiju "Futura" čiji je bio osnivač.

Nekadašnji ministar prema navodima medija nastradao je juče ujutru u saobraćajnoj nesreći kod Šapca. U vladi Mirka Marjanovića od 1994. do 1998. godine bio je zadužen za zaštitu životne sredine.

- Profesor Aleksić je bio veliki vizionar koji je ostavio dubok trag svojim radom za poboljšanje stanja životne sredine u Srbiji. Zalagao se za nelinearnost mišljenja u komunikaciji i povratak čoveka i čitave civilizacije prirodi - navodi se u saopštenju.

Aleksić je rođen u Kuršumliji 1950. godine. Odrastao je u Šapcu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je 1974. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, a magistarski rad i doktorsku disertaciju odbranio je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Aleksić je jedan od osnivača Mladih istraživača Srbije, a predavao je i na Univerzitetu Megatrend, Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu i Filološkom fakultetu Univerziteta u Prištini.

Komemorativni skup povodom smrti Jordana Aleksića biće održan u četvrtak 1. jula u Privrednoj komori Beograda u 10 sati.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.