AKTUELNO

Carinici su 27. i 28. juna 2021. godine, na graničnom prelazu Horgoš i carinskom punktu Rudnica, sprečili dva pokušaja krijumčarenja lekova za ljude, ali i za životinje.

Pokušaj krijumčarenja lekova koji se koriste u veterini osujećen je danas oko 12.30 časova na carinskom punktu Rudnica, gde su carinici u prtljažniku jednog audija zatekli 594 neprijavljena pakovanja lekova (Propen, Ceftivet i Mestidian forte).

Foto: Foto/Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada je na punkt, iz pravca AP KiM, pristigao audi A6 kraljevačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Srbije sa prebivalištem u Kraljevu.

Veterinarski preparati koje ovaj putnik nije prijavio nisu na sebi imali markicu koja označava da ih je za korišćenje odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Upravo zbog toga što tih lekova nema u slobodnoj prodaji u Srbiji, vrednost će biti naknadno utvrđena, dok su preparati privremeno zadržani do okončanja postupka.

Foto: Foto/Uprava carina

Samo dan ranije, 27. juna 2021. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečen je pokušaj krijumčarenja 224 ampula anaboličkih steroida koje obično koriste bodi bilderi kako bi povećali mišićnu masu.

Reč je o 150 ampula leka Testosteron Sustanon i 74 ampule leka Rimobolan, koje je neprijavljene preko granice pokušao da prenese holandski državljanin turske nacionalnosti.

Foto: Foto/Uprava carina

On je sa rođakom putovao iz Turske ka Holandiji u BMW-u holandske registracije, a pomenute lekove je spakovao u putnu torbu među ostale lične stvari.

Foto: Foto/Uprava carina

Obojica su zajedno sa otkrivenim lekovima predata policiji u dalju nadležnost i protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog nedozvoljene trgovine.