AKTUELNO

MUP je objavio snimak hapšenja mladića A. K. (24) koji je priveden pošto se na društvenim mrežama pojavio video snimak kako udara devojku na Voždivcu. On je uhapšen zbog nasilničkog ponašanja. Snimak se pojavio juče, ali je nastao pre dve nedelje. Kako se vidi, mladić devojku udara nogom u predelu stomaka, ona pada na zemlju, dok on odmah seda u kola i odvozi se.

Policijski inspektori sa Voždovca su identifikovali nasilnika koji je uhapšen u saradnji sa Interventnom jedinicom.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas da ni jedan vid nasilja u Srbiji neće biti tolerisan, a posebno ne onaj prema ženama i deci.

- U Srbiji nasilje nije dozvoljeno i kao što vidite, svaki ološ koji reši da tuče ženu ili dete biće uhapšen i kažnjen - istakao je ministar Vulin i pozvao žrtve nasilja da nasilnike odmah prijave policiji, ali je, takođe, pozvao sve građane da, ukoliko vide ili primete da se nasilje dešava prvo obaveste policiju.

- Imajte poverenje u svoju policiju, mi smo vam adresa, nasilnike dajte nama - poručio je ministar Vulin.

Ovaj snimak se pojavio posle snimka nasilja sa Ade Ciganlije, kada je muškarac takođe nogom udarao devojku.

Autor: