AKTUELNO

Dečak star 13 godina iz Subotice zadobio je teške telesne povrede kada je vozač (85) „citroena C3“, bačkotopolskih registarskih oznaka, udario u semafor, a zatim se stub srušio na pešake.

Nesreća se dogodila u sredu oko 16,40 sati u centru Subotice, na raskrsnici ulica Trg Lazara Nešića i Maksima Gorkog, a kako su iz subotičke policije potvrdili za „Blic“ tri osobe su povređene, a među njima je i jedno dete – pešak.

Na lice mesta je brzo stigla Hitna medicinska pomoć i dete je nakon zbirnjavanja prebačeno u Opštu bolnicu u Subotici, a ubrzo je zbog težine povreda transportovano u Dečju bolnicu u Novom sadu. Saznajemo da je njegovo stanje za sada neizvesno.

- Dečak je sa teškim telesnim povredama, opasnim po zivot, dominantno povreda glave, operisan, i povredama grudnog koša i ruke. Nalazi se na intenzivnoj nezi dečje hirurgije. U teškom stanju je intubiran. Danas se rade kontrolne laboratorijske i dijagnostičke procedure. Za sad neizvesno – izjavila je za “Blic” portparolka Dečje bolnice Andrea Đuretić.

Kako su naveli svedoci, nakon što se semafor obrušio na dete na pešačkom prelazu, više ljudi mu je priteklo u pomoć, a jedna Subotičanka ga je smirivala. Bio je pri svesti, ali u velikom šoku.

- Dete je stajalo mirno, čekalo na semaforu i na njega je direktno pao semafor. Lekarske ekipe su brinule o njemu. Videli smo da je vozač koji je udario i srušio semafor prilično star čovek, ali stajao je na nogama, a tek kasnije je seo na zadnje sedište automobila. Medicinari su dali sve od sebe prilikom zbrinjavanja dečaka i zaista su brinuli o njemu, činili sve što su mogli u tom trenutku – kaže svedok događaja.

“Citroen”, u kome je bila saputnica, pred ulazak u raskrsnicu postepeno je počeo da penje vozilo na trotoar i direktno je udario u semafor koji se obrušio na trotoar i raskrsnicu, a jednim delom pao je na trinaestogodišnjaka.

“Blic” saznaje da su putnici u automobilu koji je udario u signalizaciju zadobili lake telesne povrede. Vozaču koji ima 85 godina je najverovatnije pozlilo i on je izgubio kontrolu nad vozilom i sa kolovoza prešao na trotoar, a zaustavio se tek pošto je udario semafor.

Protiv vozača će biti podneta prijava za krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.