AKTUELNO

Aleksinac je danas postao grad tuge. Četiri muškarca iz tog grada izgubili su živote u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Oni su bili u automobilu marke "BMW" i kretali se nešto sporijom kolonom kada su se zakucali u kamion i, prenose nemački mediji, na licu mesta ostali mrtvi.

Prema prvim informacijalma poginuli su M.L, N.S, M.U. i S.A, Aleksinčani koji su bili na radu u Nemačkoj.

Na društvenim mrežama se celo popodne i veče, otkako se saznalo za tragediju, porodicama poginulih izražava saučešće, a najstrašnije od svega se moglo videti na na Fejsbuk stranici Aleksinac, gde su najbliži rođaci potvrđivali stravičnu vest. Među komentarima su i oni koji lede krv u žilama:

Foto: Printscreen društvene mreže, Pixabay.com

Nije priča, jedan od njih je moj brat - glasi komentar, a odmah ispod piše:
Moj brat je isto poginuo - glasi sledeći komentar.
Istina je, moj čiča je poginuo - piše u narednom komentaru.

Foto: Facebook.com

Četvorica Aleksinčana su se danas u prepodnevnim satima na auto-putu u blizini Nojtraublinga u okrugu Regensburg automobilom pri punoj brzini zakucali u kamion i svi su od zadobijenih povreda preminuli na licu mesta. Imali su 27, 31, 32 i 44 godine.

Za volanom kamiona u koji su se zakucali bio je 41-godišnji Mađar, koji je pretrpeo šok i ambulantno mu je pružena pomoć.

U trenutku nesreće, prema navodima policije, u traci auto-puta između čvorova Neutraubling i Regensburg-Ost postojao je "stagnirajući" saobraćaj.

Istragu o nesreći preuzeli su Inspekcija saobraćajne policije Regensburg i državno tužilaštvo Regensburg, navode nemački mediji.