AKTUELNO

Carinici su juče na graničnom prelazu Ribarci, prema Republici Bugarskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 300 grama zlatnog nakita.

Neprijavljeni zlatni nakit otkriven je u mercedesu švedskih registarskih oznaka kojim je upravljao švedski državljanin bugarske nacionalnosti.

Foto: Carina INFO

Putnik je sa suprugom i detetom krenuo iz Švedske na odmor u domovinu, ali nakit težak gotovo 300 grama nije prijavio na ulazu u Srbiju.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa, ali je detaljna kontrola pokazala da to nije tačno.

Foto: Carina INFO

Naime, otvorivši pregradu u sredini zadnjeg sedišta, carinici su ugledali kutiju koja je tamo bila smeštena i u kojoj se nalazio deo nakita, dok je drugi deo bio spakovan u specijalnu kutiju za nakit ispod stvari na zadnjem sedištu.

Foto: Carina INFO

U kutijama su se našli razni zlatni predmeti: lančići, narukvice, prstenje, broševi, pa čak i jedna zlatna krunica.

Upitani zbog čega nisu prijavili nakit na ulasku u Srbiju, putnici su odgovorili da nisu znali da to treba da urade jer je reč o njihovom porodičnom nakitu. Podsećamo putnike da dragocenosti, poput zlatnog nakita, obavezno moraju da se prijave na ulasku u zemlju kako bi nesmetano kasnije mogle da se iznesu.

Foto: Carina INFO