AKTUELNO

U magacinskom prostoru fabrike "Sloboda" u Čačku juče oko 19.50 sati došlo je do eksplozije.

Požar u fabrici "Sloboda" gde se sinoć dogodilo nekoliko eksplozija, ugašen je, a građani iz obližnjih naselja evakuisani iz preventivnih razloga, rekao je zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović.

- Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije Sloboda i od Sektora za vanredne situacije, požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere - rekao je Petrović.

On je objasnio da je Grad organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja.

Ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani, pa će, ako bude potrebe, sve sugrađane smestiti na sigurno.

- Za sada su dve porodice smeštene u hotele. Ljudi su zabrinuti. Razumemo strah - kaže Petrović, ali dodaje da nema mesta za paniku jer je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna.

Na licu mesta nalaze se sve nadležne službe.

U magacinskom prostoru fabrike "Sloboda" u Čačku juče oko 19.50 sati došlo je do eksplozije, potvrđeno je u toj fabrici.

Od stakla koje je puklo usled detonacije u krugu fabrike lakše su povređena tri radnika, koji su zadobili manje posekotine.

#Požar

#Čačak