AKTUELNO

U požaru koji je izbio u četvrtak oko 21 sat u Bloku 37 na Novom Beogradu potpuno je izgorela auto-mehaničarska radnja i perionica "Kod Mede", dok povređenih na svu sreću nije bilo.

Uzrok izbijanja vatrene stihije još nije poznat, a pričinjena šteta procenjuje se na više desetina hiljada evra.

Kako su se reporteri "Novosti" u petak uverili, tri objekta u ulici Tošin bunar 159A pretrpela su veliku štetu, a oštećeno je i nekoliko automobila. Dok vatra nije ugašena, gusti dim video se iz svih delova grada.

Požar je izbio oko 21 čas, kada je u radnji bilo nekoliko ljudi - priča očevidac ovog događaja.
Izašli su odmah napolje, ali se požar brzo širio, tako da nisu mogli da reaguju. Pošto su u objektima bile i plinske boce, nekoliko njih je eksplodiralo i samo ubrzalo širenje vatre. Prizor je bio zastrašujući. Auto-mehaničarska radnja i perionica na ovoj lokaciji postoje 15 godina, ranije su se nekoliko puta dešavale krađe, ali požara nikada nije bilo. Iako imaju i kamere i stražara, teško će se otkriti šta se zaista desilo.

Na mestu gde je izbio požar u petak je sudski veštak procenjivao pričinjenu štetu.

Dok su vatrogasci gasili požar, eksplodirala je plinska boca i od siline udara jednog od njih odbacila desetak metara - priča očevidac.
Mi smo odmah počeli da pomeramo automobile, a dva su pretrpela veća oštećenja. U magacinima se nalazilo dosta guma na čuvanje, mašina, alata, tu je i perionica, sve je potpuno izgorelo. Objekat je dobro radio i imao mnogo posla.

VATRU GASILO 27 VATROGASACA!

U gašenju požara učestvovalo je 27 vatrogasaca iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Zemun, Zvezdara i Voždovac. Oni su na mesto izbijanja vatrene stihije stigli pet minuta po primanju prijave.